NOVO UPOZORENJE RHMZ: Visoke temperature do kraja meseca, najtopliji dan sledeće nedelje biće utorak

Novosti online

23. 07. 2022. u 12:51

REPUBLIČKI hidro-meteorološki zavod (RHMZ) izdao je danas upozorenje na visoke temperature na području Srbije u poslednjoj dekadi jula.

НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Високе температуре до краја месеца, најтоплији дан следеће недеље биће уторак

Foto: D.Milovanović

Maksimalna temperatura danas kretaće se od 37 stepeni do 41 stepen Celzijusa, dok se sutra u većem delu zemlje očekuje pad temperature na vrednosti od 32 stepena do 35 stepeni.

Samo će se na krajnjem jugu i jugoistoku zadržati veoma toplo, od 35 do 40 stepeni.

Tokom sledeće nedelje najtopliji dan će biti utorak.

Foto: Printskrin RHMZ

U Srbiji sutra toplo, na jugu i jugoistoku i veoma toplo, u većem delu zemlje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Lokalna pojava kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se od sredine dana.

Najniža temperatura od 16 stepeni do 24 stepena, a najviša u većini mesta od 32 stepena do 35 stepeni, na jugu i jugoistoku od 35 do 40 stepeni.

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Sredinom dana i posle podne moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom.

Najniža temperatura od 20 stepeni do 24 stepena, a najviša oko 33 stepena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)