CELA SRBIJA U CRVENOM: Meteo-alarm zbog visokih temepratura u celoj zemlji

Novosti online

23. 07. 2022. u 07:22

ZBOG visokih temperatura u celoj Srbiji na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno.

ЦЕЛА СРБИЈА У ЦРВЕНОМ: Метео-аларм због високих темепратура у целој земљи

Foto: D.Milovanović

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u poslednjoj dekadi jula na području Srbije biti veoma toplo.

Maksimalna temperatura danas 37 do 41 stepen celzijusa.

Sutra u većem delu zemlje pad temperature na 32 do 35 stepeni, samo će se na krajnjem jugu i jugoistoku zadržati veoma toplo, od 35 do 40 stepeni Celzijusa. Tokom sledeće sedmice najtopliji dan će biti utorak.

Foto: Printskrin RHMZ

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), za vikend nam predstoje paklene vrućine. Temperatura će postepeno rasti svakog dana, počevši od danas. Danas se očekuje od 37 do 41 stepen, u Beogradu čak preko 40 stepeni! Meteorolog Đorđe Đurić kaže da nam predstoji vrhunac toplotnog talasa koji je zahvatio Srbiju.

- Biće sunčano i vrelo, a maksimalna temperatura biće od 37 do 41°C, u Beogradu do 39-40°C. U toku večeri do Vojvodine se očekuje prodor oslabljenog hladnog fronta, koji će doneti jak severozapadni vetar, a tokom noći i u nedelju ujutro delovima Vojvodine tek ponegde veoma ređu pojavu pljuska sa grmljavinom. Ovaj oslabljeni hladni front premeštaće se u nedelju i tokom ostalih predela Srbije - kaže Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas