PRIŠTINA OBMANJUJE PRIČOM O ZAŠTITI: Bratstvo manastira Visoki Dečani napominje da šest godina ne sprovode odluku Ustavnog suda

Tanjug

09. 07. 2022. u 23:44

PRIVREMENE prištinske institucije obmanjuju javnost pričom o punoj pravnoj zaštiti koju navodno uživa manastir Visoki Dečani, saopšteno je danas na Tviter nalogu ovog srpskog manastira.

ПРИШТИНА ОБМАЊУЈЕ ПРИЧОМ О ЗАШТИТИ: Братство манастира Високи Дечани напомиње да шест година не спроводе одлуку Уставног суда

Foto Eparhija

-Kosovske institucije tvrde da manastir Visoki Dečani uživa punu pravnu zaštitu i zahtevaju izvinjenje od organizacije Evropa Nostra. Zaboravljaju da se već šest godina odluka Ustavnog suda o manastirskom zemljištu ignoriše i da se odbacuje potpisani sporazum o obilaznici oko zaštitne zone manastira, navode iz Visokih Dečana.

Ukazuju da umesto da pokažu inkluzivnost, odgovornost i spremnost za istinsko poštovanje vladavine prava i svetinja SPC, ministri tzv. Kosova su izabrali "konfrontacioni pristup koji suštinski nanosi štetu svim građanima Kosova" i svim zajednicama.

-Izgubljena prilika. Tužno, poručili su iz Visokih Dečana.

BONUS VIDEO - NAŠA SVETINjA, MANASTIR VISOKI DEČANI: Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti