DRUŽENJE NAJVEĆA RADOST TREĆEG DOBA: U Despotovcu održana treća mini-olimpijada za Pomoravski okrug i okupila veliki broj vremešnih takmičara

Z. G.

30. 06. 2022. u 17:45

DOMAĆIN treće mini-olimpijade za Pomoravski okrug "2022" bilo je Udruženje penzionera opštine Despotovac.

ДРУЖЕЊЕ НАЈВЕЋА РАДОСТ ТРЕЋЕГ ДОБА: У Деспотовцу одржана трећа мини-олимпијада за Поморавски округ и окупила велики број времешних такмичара

Foto Privatna arhiva

Prema oceni Andreje Savića, predsednika Saveza penzionera Srbije, organizacija je bila sjajna i u duhu olimpijskog načela, važno je učestvovati.

- Ova divna manifestacija u Gornjoj Resavi je dokaz da je to jedan od načina za pospešivanje druženja i saradnju opštinskih i gradskih udruženja. Despotovac je među prvima počeo da organizuje ovakve manifestacije, dok će 15. centralna biti održana u Vrnjačkoj Banji - dodao je Savić.

Momčilo Vuksanović, predsednik Udruženja penzionera opštine Despotovac, naglasio je da su prethodne dve godine bile godine muke, kada su seniori želeli da se druže, grle i ljube, a nisu mogli zbog pandemije.

- Ovakva okupljanja nam mnogo znače, jer smo mi namučena generacija - ocenio je Životije Milivojević iz sela Jezera kod Despotovca.

Miodragu Paniću iz Stenjevca bilo je drago što je Despotovac okupio sve pomoravske penzionere, za Radoja Marinković iz Paraćina je to lepa tradicija koja živi decenijama, dok je Malini Pavlović iz Jagodine ovo "ventil" i lepo joj je što je posle dve godine videla poznanike i upoznala nove ljude.

Na mini-olipijadi ekipe su se nadmetale u brzom hodanju, košarci, fudbalu, pikadu i šahu. Pehar sveukupnog pobednika pripao je ekipi "Jagodina 1", dok je zlatna medalja u fudbalu i brzom hodanju pripala istom timu, u pikadu i košarci najbolji je bio "Paraćin 2", a u šahu ekipa iz Ćuprije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)