POVRATAK SRBA POD ZNAKOM PITANJA: Rakić o odluci kosovskih institucija da zabrani raseljenima posetu Mušutištu

D. Z.

11. 06. 2022. u 17:27

ZABRANU grupi raseljenih Srba sa prostora Suve Reke na Kosmetu, da u nedelju 12. juna na temeljima Manastira Svete Trojice u Mušutištu obeleže veliki praznik iako su na vreme najavili posetu, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić ocenjuje apsurdnom.

ПОВРАТАК СРБА ПОД ЗНАКОМ ПИТАЊА: Ракић о одлуци косовских институција да забрани расељенима посету Мушутишту

Foto: Arhiva Novosti/N. Skenderija

Naime, sprečavanje raseljenih da samo na dan posete svoja vekovna ognjišta prema mišljenu ministra za povratak i zajednice Gorana Rakića pokazuje zapravo kolika je volja kosovskih institucija da pomognu povratak Srba.

- Konstantno se suočavamo sa ovakvim problemima kada je Mušutište u pitanju. Ovo je pokazatelj da je proces povratka na Kosovu pod velikim znakom pitanja i da krivce za to treba da tražimo upravo u institucijama koje nemaju volju da nam pomognu da ovo pitanje reševamo na jedan pozitivniji način - ističe Rakić.

On dodaje da predstavnici međunarodne zajednice moraju podrobnije da se pozabave svime sprečavanjem povratka većeg broja raseljenih na Kosovo.

Kancelarija za KiM saopštila je da je vernicima sa područja Suve Reke kosovska policija uskratila pratnju za odlazak na manastirsku slavu, a odlazak u Mušutište, kako navode, bez policijske pratnje je nebezbedan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna