AKO JE MATEJ UŠAO U VODU, NIJE MU BILO POMOĆI: Renato Grbić o nestanku Splićanina

Novosti online

26. 01. 2022. u 11:09

U JUTARNJEM programu na TV Pink gostovao je Renato Grbić, a ovaj alas, ugostiteljski radnik i čovek koji je spasao davljenja 30 ljudi, govorio je o potrazi za Matejem Perišem (27), nestalim mladićem iz Splita.

АКО ЈЕ МАТЕЈ УШАО У ВОДУ, НИЈЕ МУ БИЛО ПОМОЋИ: Ренато Грбић о нестанку Сплићанина

Foto: Nestali.hr/MUP/Facebook

– Nenad je dolazio kod mene da pričamo, ako je Matej plivao, bio je u blizini Ratnog ostrva. On je upao u zimsku anesteziju, to je poput bele smrti, ne osećate ništa, samo utonete u san – kaže Renato.

– Ako je stvarno ušao u vodu, nije mu bilo pomoći, nijedno telo ne može da izdrži tu hladnoću. U to vreme su Sava i Dunav bili nenormalno jaki, ako je zaplivao, otišao je jako daleko – ispričao je on.

Matej Periš nestao pred Novu godinu

Podsetimo, Matej je nestao noć uoči Nove godine, a njegovi prijatelji su nestanak prijavili 31. decembra u 18 časova. Mladić je, kako je rekonstruisano, bio u klubu Gotik u Beton hali, odakle je izašao oko 1.43 sata, pa trčeći otišao do Sava promenade. Nadzorna kamera restorana snimila ga je kako prilazi ledenoj Savi. Video-nadzor je snimio i kako neki “objekat” pliva u reci, a ispostavilo se da je tu poslednji put uhvaćen signal njegovog mobilnog u 2.05 sati.

(Pink)

BONUS VIDEO - Nastavljena potraga u reci Sava za nestalim Matejem

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Slušaj najnovije vesti i najbolju muziku na radionovosti.com