SRPSKI DETEKTIV TVRDI DA GA JE ZVAO DRUG MATEJA PERIŠA: Stručnjak o slučaju nestalog Splićanina

Novosti online

25. 01. 2022. u 13:11 >> 13:18

PRIVATNI detektiv Braca Zdravković govorio je o nestanku Mateja Periša, objašnjavajući iz ličnog iskustva da se u ovakvim slučajevima može očekivati neočekivano.

СРПСКИ ДЕТЕКТИВ ТВРДИ ДА ГА ЈЕ ЗВАО ДРУГ МАТЕЈА ПЕРИША: Стручњак о случају несталог Сплићанина

Foto: Fejsbuk/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Ovo mu nije prvi put da se oglašava oko nestalog Mateja Periša, jer je još na početku ukazivao na neobičnosti kod taksiste sa snimka sa nadzorne kamere i Matejeve prijateljica Maje, zbog njenog pominjanja snega i leda, čega te večeri u Beogradu nije bilo.

Rečni ribari traže Mateja

Zdravković je posebno pohvalio rečne ribare, koji učestvuju u potrazi.

- Jako su dobro organizovani i ozbiljno su shvatili ovaj posao. Njih 30 se podeli po smenama, kad vide nešto sumnjivo u reci, idu čamcima do tog mesta i provere o čemu se radi. Imaju i sonare koje koriste samo u specijalnim uslovima, pronalaženje nestalih osoba. U nekim situacijama sonare koriste i za postavljanje mreža, tamo gde su jata riba. No sad su ribarenje stavili u drugi plan i posvetili se potrazi.

On dodaje da je u delu Dunava, pri ušću sa Savom, u poslednje tri decenije bilo stotinak nestalih i da je i sam radio na nekim od tih slučajeva.

Detektiv se prisetio slučaja od pre 30 godina i razgovora sa načelnikom.

- Rekao mi je: "Jesi li, Braco, obavio sve?". A ja mu odgovorim onako pun sebe: "Da, načelniče. Obavestio sam sve stanice nizvodno da je taj i taj nestao". On me pogleda čudno i kaže: "A što je sa stanicama uzvodno i svim plovnim pritocima Dunava uzvodno i nizvodno? Ja mu u čudu kažem: "Načelniče, voda ide prema Crnom moru, a ne prema Beču". Odgovorio mi je: "Ako jednog dana budeš imao ambicije da sediš u ovoj fotelji, moraš naučiti da nekad predmeti protiv svoje volje idu i uzvodno". Ja mu kažem da ga nisam shvatio. On mi odgovara: "Zato i nisi trenutno načelnik. Ali mlad si i možda shvatiš jednog dana". Upravo su nam javili za slučaj nestalog čoveka koji je pronađen uzvodno. Kako? Zakačio se na jednog od šlepova i pronašli su ga uzvodno - prisetio se Zdravković, pa dodao:

- Zato ga (Mateja) treba tražiti i uzvodno jer nikad se ne zna je li ga zakačio neki šlep i ode tako sve do Beča.

Zdravković tvrdi da ga je zvao drug Mateja Periša

Zdravković tvrdi da je sa njim nedavno kontaktirao dečko koji zna Mateja i prijatelje s kojima se Matej druži.

- On kaže da ti momci jesu dobri, ali i živahni, s obzirom na to da idu u provod u stranu zemlju. Između ostalog, rekao mi je da je to društvo i u Splitu imalo međusobne opklade da neko može učiniti nešto zbog nečega, u današnje vreme to se zove 'izazov'. Ovaj može preskočiti toliko, ovaj može skočiti s tog i tog mosta - reči su Zdravkovića koje bi mogle otkriti nove vidike u ovom slučaju.

Detektiv je zatim nastavio:

- Onda, recimo, neki ponoćni triatlon, u smislu trčanja par kilometara, plivanje pa onda izađe na određeno mesto i napravi stotinjak sklekova. Možda je ovde u pitanju bila triatlon opklada. Možda je mladić po nagovoru svog društva otrčao kilometar i po, skočio u Savu i plivao prema Gotiku, a sve zbog opklade. Ako je to u pitanju, to zna samo njegovo društvo. I ovo je jedna od teorija, ne moja, nego dečka iz Splita koji mi je to poslao.

Zdravković odbacuje mogućnost samovoljnog skoka u Savu i plivanja, jer tvrdi da s tog mesta u reku niko ne može da skoči svojevoljno i da preživi.

(Mondo)

BONUS VIDEO - SPLIĆANIN BORAVIO U NAPUŠTENOJ KUĆI: Pogledajte gde je Mateja svratio pre nego što mu se gubi trag

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)