DA bi najnovije mere za podsticaj rađanja, koje su ušle u izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, mogle da se primenjuju u najkraćem roku, trebalo bi da se donesu i podzakonski akti.

Slobodan

27.12.2021. 15:21

Smatram da ne treba ograničavati na prvorotke i na samo prvu godinu od rodjenja deteta. Možda ta majka tek posle npr 3 godine od rodjenja drugog (ili trećeg !) deteta stekne uslove tj. ima kolko-tolko redovan posao i može da otplaćuje kredit. Takodje, ukoliko je nasledila jedan manji deo neke nekretnine koja je van mesta stanovanja majke i / ili ona nije u mogućnosti iz bilo kog razloga da taj svoj deo proda, nema smisla da zbog toga ne dobije pomoć. Potrebno nam je što više i "što brže" dece, što veći priraštaj, ne samo da "ne nestanemo", već je to način da se u nekoj doglednoj budućnosti izborimo za mnoge svoje ciljeve pa i da odbranim svoje.

Bilja

27.12.2021. 15:26

Isto tako obavezati one koje diplomiraju na fakltetima u Srbiji da ostanu u zemlji. Jedino to mozete postici obezbedjivanjem posla ali i da skolovanje ne bude skroz bezplatno. Nego da obavezete te diplomce da kroz kredit rade i vracaju pare koje su koristene za njihovo obrazovanje. Omoguciti istopolne brakove i usvajanje dece u istopolnim brakovima. Ovim bi u buducnosti izbegli slucajeve kao Danijele Stajnfeld i druge. Oko dece i njihovoj dobrobiti bi bezbednost vodili socijalne ustanove. Ne usvajanje nam samo steti tako sto nasi gradjani idu u inostranstvo i blate istu tako sto izjavljuju da su ugrozeni u istoj. Danijela Stajnfeld je dobila besplatno obrazovanje koje je moglo biti ponudjeno nekom detetu iz siromasnijih slojeva.

Dada

27.12.2021. 17:19

pa vec ako dajete(a nedajete Vi nista za dzabe)pa dajte svim majkama iste uslove. Ja sam majka cetvoro dece koje sam rodila iz ljubavi a ne iz koristi.

Djordje

27.12.2021. 18:04

A mamama koje su same i imaju dete od dve godine je uskraceno to pravo?! Hoce li nam neko objasniti zasto su one vise mama od nas koji imamo dete od godinu i po ili tri?!