REDOVNO služenje vojnog roka u Srbiji, posle tačno deceniju pauze, ne bi trebalo da traje duže od šest meseci, a svake godine imali bi od 5.000 do 10.000 novih regruta čija primanja više ne bi bila „simbolična“.

Mile

19.12.2021. 22:52

Ja sam protiv sluzenja obaveznog vojnog roka! Moje dete nece sigurno ici da nosi pusku. Neka bude profesionalna vojska kao do sad i tacka i ko hoce.

Sindjelic

20.12.2021. 00:45

Vojni rok ne treba nikako da traje duze od tri meseca ni minut. Puna nam je zemlja megalomanskih projekata u koje smo bacili ogromne pare. U danasnje vreme kad su svi informaticki pismeni treba da prodju pesadijsku obuku, da se obuce za poslove za slucaj poplave, pozara, zemljotresa i slicno obuka prve pomoci koja ce biti priznata za vozacki ispit, jednostavnije specijalnosti a slozenije specijalnosti da obavljaju profesionalni vojnici. Razmisliti da spavaju kuci a da smenu kao na poslu odradjuju u kasarni kao u Svajcaeskoj. Svim koji su sluzili u JNA priznati rok u staz za penziju i na dalje priznavati taj staz. Samo ako smo realni shodno nasoj ekinomiji i da svima da bude na korist i drzavi i pojedincu bez reterivanja i megalomanije.

AlOkin

24.12.2021. 16:30

Obavezno služenje vojnog roka, a za prigovor savesti u kasarnu, pa da savesni održavaju krug i prostorije, da ovi bez savesti ne moraju vreme da troše na to.