BORBA koju, ne od juče, vodi Miloš Ković, nije samo njegova borba. To nije lako razumljivo u razdoblju u kojem preovlađuje tendencija da "svako gleda svoja posla", tj. da svako prilagođava delovanje isključivo ličnim interesima. Da je tako i Ković postupao, njegov izbor u naučno-nastavno zvanje koje mu inače sleduje prošao bi nezapaženo.

Filozof

29.10.2021. 10:08

Progon kolege Kovića metodično je pripreman praktično od njegovog poslednjeg izbora pre nepunih pet godina. Na Odeljenju za istoriju FIlozofskog fakulteta predloženi su nakaradni propisi vezani za postupak predlaganja zaposlenih na Odeljenju u nastavnička zvanja. Fakultet ih je, naravno, usvojio. Tim neprincipijelnim i štetočinskim propisima izbor, te tako i opstanak na Fakultetu, ne samo prof. Kovića nego i bilo kog člana Odeljenja za istoriju prešao je u ruke jedne interesne grupe krajnje sumnjivih interesa. Da pojednostavim, profesor Ković je ucenjen a on ne želi da prihvati ucenu.

Radnik

30.10.2021. 11:50

Izdrzite gospodine Kovicu, znate sta znaci trpljenje za nas pravoslavce. Bog vas blagoslovio. Molim se i za one koji su skrenuli s puta i koji vam ovo rade