NOVA ŠKOLSKA GODINA: Kao u dobra stara vremena ili ipak ne?

Novosti online

21. 08. 2021. u 14:12

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izrazio je nadu da će đaci krenuti u školu normalno, kao pre koronavirusa.

НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА: Као у добра стара времена или ипак не?

AP Photo

Istakao je i da roditelji i nastavnici priznaju da onlajn nastava nije bila dovoljno kvalitetna, a tome svedoči i upis na fakultete koji ove godine organizuju i drugi upisni rok.

- Đacima i deci nedostaje socijalni aspekt, druženje, predavanje uživo. Ostalo je još desetak dana. Moramo biti obazrivi i sagledati kakva će epidemijska situacija biti - rekao je on.

Takođe, prema njegovim rečima, Krizni štab će doneti najbolju odluku za decu i u to možemo biti sigurni.

- Vrlo je teško predvideti šta će biti za desetak dana. Svakog dana imamo povećan broj obolelih, hospitalizovanih i onih na respiratoru. Ne možemo da donosimo odluke sad, pa da ih onda menjamo. Nadamo se da će makar 1. septembar proteći normalno - dodao je on.

Đerlek je rekao da će biti obavezno nošenje maski, a podela na vakcinisane i nevakcinisane nije tema, kada govorimo o đacima.

- Moj lični stav kada su zdravstveni i prosvetni radnici u pitanju, jeste da iskoristimo zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ono što je trenutno istina jeste da je 50 odsto nastavnika vakcinisano, a to može biti ozbiljan problem - naglasio je on.

Kako kaže, Krizni štab treba ozbiljno da razmisli kako će zdravstveni i prosvetni radnici ulaziti u ustanove gde rade jer bi bilo katastrofalno da oni zaraze ostale, pacijente ili đake.

- Lično sam za obaveznu vakcinaciju zdravstvenih i prosvetnih radnika, ali ja ne odlučujem o tome - zaključio je Đerlek i istakao da je pre tri dana primio treću dozu vakcine proizvođača Sputnjik V.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDU, 25. MAJ: Veoma topao dan pred nama, po podne pljuskovi