NAJNOVIJE INFORMACIJE O DEČAKU IZ VLADIČINOG HANA: Još uvek je u jedinici intenzivne nege u Kliničkom centru Niš

Novosti onlajn

16. 08. 2021. u 10:05

DEČAK (7) iz Vladičinog Hana, kog je otac pre 14 dana uradio autom, i dalje je na bolničkom lečenju u Kliničkom centru Niš, i njegovo stanje je nepromenjeno.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ДЕЧАКУ ИЗ ВЛАДИЧИНОГ ХАНА: Још увек је у јединици интензивне неге у Клиничком центру Ниш

Foto: J. Ćosin

- Stanje je stabilno, dobro je, još uvek u jedinici intenzivne nege - rečeno je u Kliničkom centru Niš.

On je pre desetak dana skinut sa mehaničke ventilacije, a u KC Niš je zbrinut zbog ozbiljnosti zadobijenih povreda. Imao je prelom rebara, plućne maramice, male karlice, kao i povredu glave.

Podsećamo, dečak je na improvizovanom parkingu čučnuo iza auta da zaveže pertlu, otac ga nije video i udario ga je BMW-om.

Advokat Ivan Simić objašnjava da se najverovatnije radi o nehatnoj situaciji.

- Ne znamo da li je ugrozio bezbednost saobraćaja, a time i svog sina koji je dobio povrede na samom parkingu. Otac podleže krivičnom gonjenju jer je došlo do teške telesne povrede i može da bude podložan krivičnom gonjenju ukoliko dođe do smrti deteta. Visina kazne zavisi od toga koje će mu delo biti stavljeno na teret i može da bude u rasponu od nekoliko meseci do nekoliko godina - kaže advokat.

Ipak, kako ističe, situacija nije tako jednostavna.

- Situacija je specifična i nije toliko česta. Posledice teško pogađaju počinioca dela, odnosno oca, te ima mesta za primenu instituta oslobođenja od kazne. Ukoliko bude proglašen krivim može da bude oslobođen ukoliko je u pitanju stvarni nehat i nema njegove posebne krivice jer je on u ovom slučaju i okrivljeni i oštećeni, s obzirom na to da je u pitanju njegovo maloletno dete. To se u pravnom terminu naziva konfuzija - dodaje Simić.

Ističe da u obzir moraju da se uzmu sve okolnosti.

- Potrebno je da se utvrdi da li se radi o nehatu ili nepažnji. Otac može da podleže krivičnoj odgovornosti ukoliko se utvrdi da je vozio u alkoholisanom stanju, da nije poštovao saobraćajne propise, ili nije obratio dovoljnu pažnju, što je rezultovalo teškim telesnim povredama po njegovo dete - zakljčuje.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu