"BIĆETE UVEK PRVI": Ministar Vulin u Novom Sadu povodom obeležavanja Dana Žandarmerije (FOTO/VIDEO)

Lj.P.

30. 06. 2021. u 13:29

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Žandarmerije u bazi u Novom Sadu da će pripadnici ove jedinice uvek biti prvi u zaštiti građana i da je njihova i dužnost svakog Srbina da se „Oluja“ i martovski pogrom više nikada ne ponove.

БИЋЕТЕ УВЕК ПРВИ: Министар Вулин у Новом Саду поводом обележавања Дана Жандармерије (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Nenad Karlić

 - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je rekao u ime svakog Srbina i u ime srpske države - nikada se više neće ponoviti ni Oluja ni martovski pogrom, i nikad više srpski narod u kolonama izbeglica neće napuštati mesto gde je rođen, a da srpska država ne bude uz njega. Dužnost je svakog pripadnika države Srbije da te reči živi, učini mogućim i zato ako bude trebalo i tada bićete prvi - poručio je ministar Vulin pripadnicima Žandarmerije.

Ministar Vulin, kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u njegovo ime čestitao je pripadnicima Žandarmerije njihov dan. Ministar je naveo da svi oni koji su izabrali ovaj poziv i odlučili da u uniformi služe svojoj zemlji i narodu znaju da su izabrali poziv koji će biti težak, zahtevan, u kome često neće biti zahvalnosti za ono što rade, ali poziv koji će ih ispuniti, učiniti vrednijim i boljim.

 - Dvadeset godina u istoriji jednog naroda nije dug period. Dvadeset godina u kome se pokaže sve, kakvi jesmo, kakvi treba da budemo, kakvi smo mogli da budemo. Formirani ste u teško vreme, u vreme kad se srpska država povlačila pred silom, nepravdom, ali i zahvaljujući kukavičluku onih koji su je vodili - rekao je Vulin i dodao da je u to teško vreme Žandarmerija išla tamo gde više niko nije mogao, a nekada ni smeo da ide.

 - Tako i danas, vaša je volja da tamo gde je najteže budete prvi – istakao je ministar policije. - Dobrovoljnost je najveća obaveza koja će vas pratiti čitavog života. I zato kada treba da se upadne u jazbine ubica i bandita, a da se ne zna šta će vas tamo čekati, bićete prvi, kada budete stajali između nasilja i čestitog sveta, bićete prvi, kada budete iz dubina naših reka i jezera izvlačili ljudske leševe, kada budete ranjeni nesrećom i nepravdom, bićete prvi i kada bude trebalo, čuvati naš narod bez obzira gde je ugrožen, bićete prvi.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković naglasio je da se u stroju nalazi 100 novih pripadnika ove jedinice od kojih očekuje da će radom i zalaganjem opravdati poverenje koje im je ukazano i da će im uzor biti najistaknutiji i najkvalitetniji pripadnici ove jedinice.

 - Nakon 20 godina postojanja naše jedinice, mogu odgovorno da tvrdim da ćete na Žandarmeriju moći da se oslonite i u budućnosti kao i uvek do sada. Odgovorno, maksimalno profesionalno nastavićemo da obavljamo postavljene zadatke“, poručio je komandant Luković.

Luković se ministru Vulinu i rukovodstvu Ministarstva zahvalio na razumevanju i podršci zahvaljujući čemu će, kako je rekao, biti podignut nivo opremljenosti i obučenosti pripadnika Žandarmerije.

Tokom svečanog obeležavanja Dana Žandarmerije pripadnici ove jedinice prikazali su veštine i sposobnosti u borilačkim veštinama. Posebno atraktivna je bila vežba kojom su pokazali kako su savladali i „ugušili“ pobunu u jednom zatvoru. Korišćeni su helikopteri i borbena vozila. Prethodno su dvojica padobranaca sa zastavama Srbije i žandarmerije spustili u bazu u Novom Sadu.

Komandant Žandarmerije Luković povodom Dana jedinice ministru Vulinu uručio je skulpturu cara Lazara od livenog kamena, a u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju dodelio je plakete predsedniku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Igoru Miroviću, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, prvom komandantu Žandarmerije Goranu Radosavljeviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)