NA POJEDINIM raskrsnicama u Beogradu, uvedeno je, ili će uskoro biti uvedeno, takozvano "zaštićeno levo skretanje". Saznajte šta to tačno znači i kako na takvim raskrsnicama treba da se ponašate!

NeshKO

08.06.2021. 06:42

Ovo moze biti jako opasno. Ljudi su navikli na uslovno desno. I kada skreću, znaju da pešaci imaju prednost i znaju da mogu da naiđu automobili. Zato polako skreću i polako idu kada je i uslovno levo. Razliku između uslovnog levog i zaštićenog levog vozači će teško praviti. Čak šta više, smatram i opasnim, jer ako se naviknu na zaštićeno levo, verovatno će onda nekada skrenuti i zaštićeno desno.

Pedja

08.06.2021. 06:57

Nema tu bojazljivosti samo neznanje i divljastvo u voznji.Masa vozaca ne postuje ili ne poznaje signalizaciju ,nezna pravilno da se prestroji ,pravilo pune linije ,kada semafor ne radi u raskrsnici onda tek nastaje panika-primer je kod Pupinovog mosta sa Zemunske strane ne pomaze ni saobracajac .

Petar

08.06.2021. 08:05

Zvuci lepo, ali u praksi nije tako. Na uglu Mihaila Pupina i Milentija Popovica u pravcu autoputa saobracaj je znatno usporen. Postoje tri trake od kojih su dve za levo skretanje a krajnja desa za voznju pravo, sto nije dovoljno za nesmetano odv ijanje saobracaja. Problem je u tome sto se u srednjoj traci za levo skretanje nadje veliki broj vozila koja nameravaju da idu pravo, cime koce levo skretanje onima iza sebe a za njih je zatvoren signal za voznju pravo. Ovo je bila dobra namera sa losim ishodom.