OSTAVKE U AKB: Predsednik Jugoslav Tintor podneo ostavku na funkciju

Tanjug

05. 06. 2021. u 16:08

PREDSEDNIK Advokatske komore Beograda AKB) Jugoslav Tintor podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju, na sednici skupštine komore koja je održana u Sava centru.

ОСТАВКЕ У АКБ: Председник Југослав Тинтор поднео оставку на функцију

Foto: Arhiva

Isto je učio i potpredsednik AKB Veljko Delibašić.

Tintor je kratko obrazložio svoju ostavku neslaganjem sa ostalim članovima Upravnog odbora AKB oko određenih pitanja, navodeći da će detaljno obrazloženje objaviti kasnije.

-Pokušao sam da za protkle četiri godine očuvam neutralnost AKB, iza toga stoje rezultati rada i oni koje su advokati hvalili i oni koje su advokati kritikovali, naveo je pored ostalog Tintor.

Delibašić je svoju neopozivu ostavku obrazložio poremećenim odnosima sa Tintorom.

-Mi ćemo odnose popraviti za to imamo vremena, međutim beogradska advokatura za to vremena nema, mi moramo da se ujedinimo jer samo ujedinjeni možemo da se borimo sa trenutnim problemima i onima koji nam izvesno dolaze u bliskoj budućnosti, poručio je Delibašić.

Obojica su obećali da se neće ponovo kandidovati na iste funkcije.

Advokat Dragoslav Ljubičanović kratko je obrazložio svoju ranije podnetu ostavku na mesta sekretara i člana Upravnog odbora AKB, zahvalivši Tintoru na odgovornom ponašanju za greške, koje kako kaže, treba da postane primer.

Prethodno je Skupština Advokatske komore Beograd (AKB) odlučila da od Ministarstva pravde zahteva da se Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku (ZPP) povuče iz procedure javne rasprave.

Beogradski advokati su glasali za povlačenje ovog Nacrta iz javne rasprave, traže da se ne menja ZPP, a ako se menja da se formira nova radna grupa u kojoj bi predstavnici advokature, bili adekvatno predstavljeni, preneli su Tanjugu učesnici skupštine.

Usvojili su i predlog da se pokrene postupak opoziva članova beogradske komore u upravnom odboru Advokatske komore Srbije (AKS) - predsednika AK Srbije Viktora Gostiljca, kao i beogradskih advokata Dejana Krstića, Dragana Karanovića, Aleksandra Cvejića i Vladimira Homana, koji beogradsku komoru predstavljaju u upravnom odboru AK Srbije.

Njihov opoziv traže jer su zauzeli stav da se problemačne odredbe Nacrta izmena ZPP-a mogu korigovati neposrednim pregovorima sa Ministarstvom pravde, što je većem delu advokature neprihvatljivo.

Ministarka pravde Maja Popović, predsenik Advokatske komore Srbije i komora u njenom sastavu zaključili su sporazum da se iz Nacrta izmena ZPP brišu odredbe sporne advokaturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri