ZAKON O SEZONCIMA: Kisić – Otvoreni smo za sva mišljenja

Tanjug

01. 06. 2021. u 21:23

MINISTARSTVO za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpuno je otvoreno za sva mišljenja kada je u pitanju budući zakon koji će regulisati angažovanje sezonskih radnika u oblasti poljoprivrede, šumarstva, građevinarstva, turizma i ugostiteljstva i pomoći u kući, izjavila je ministarka Darija Kisić Tepavčević.

ЗАКОН О СЕЗОНЦИМА: Кисић – Отворени смо за сва мишљења

Foto: Tanjug/S:A

Ona je na tribini u Domu omladine, koju je organizovao portal Mašina na temu novog zakonskog rešenja u toj oblasti, rekla da Radna grupa koju je formiralo Ministarstvo radi na izradi nacrta zakona i da je taj proces potpuno transparentan.

-Još ne postoji nacrt ovog zakona, ali dobro je da pričamo i da se čujemo. Budite ubeđeni da iz Ministarstva neće izaći nijedan zakon koji neće biti na korist radnika. Potpuno smo otvoreni za sva mišljenja i sve što je u okviru zakona i što ima smisla i te kako ćemo uvažiti, rekla je Kisić Tepavčević.

Foto: Depositphotos

Ministarka je navela da je imala na desetine sastanaka sa članovima radne grupe i da je bilo dosta poboljšanja na tekstu budućeg zakona.

Kisić Tepavčević je kazala i da je Ministarstvo pokrenulo formiranje radnih grupa za izradu nekoliko nacrta zakona i da je reč o zakonima o radnim praksama, o socijalnom preduzetništvu, o volontiranju i o štrajku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...