PIO FOND SAOPŠTIO: Doneta odluka o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja pratioca

Novosti online

03. 01. 2024. u 17:35

Upravni odbor Republičkog fonda PIO, na današnjoj sednici, doneo je odluku o troškovima rehabilitacije korisnika penzija i ceni smeštaja pratioca, po ustanovama, po danu boravka, kao i odluku o troškovima finansiranja socijalnog dijaloga i međunarodnih aktivnosti.

ПИО ФОНД САОПШТИО: Донета одлука о трошковима рехабилитације корисника пензија и цени смештаја пратиоца

Foto N. Živanović

Finansijskim planom RF PIO za 2024. godinu na ime društvenog standarda korisnika penzija planirana su sredstva u iznosu od 1,24 milijarde dinara, što je za 77 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Da podsetimo, izmenama Zakona o PIO, od 1. januara 2024. godine za društveni standard korisnika penzija umesto dosadašnjih 0,10 odsto, izdvaja se 0,15 procenata izvornih prihoda Fonda, što je uticalo na ovako značajno povećanje sredstava izdvojenih za društveni standard penzionera.

Istovremeno i izvorni prihodi Fonda su povećani u odnosu na uporedni pokazatelj prethodne godine, tako da se u 2024. godini izdvajaju veća sredstva za sve vidove društvenog standarda, a prvenstveno za oporavak penzionera u banjama.

Imajući u vidu opredeljena sredstva i prosečne cene u banjskim lečilištima za ovu godinu, procenjuje se da će na besplatan oporavak u neku od banja Srbije po ovogodišnjem konkursu otići više od 21.000 penzionera, što je naveći broj do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)