MESTO BUBULJICE NA LICU OTKRIVA KOJI ORGAN PATI: Ako verujete u kinesku medicinu sami možete da protumačite promene u organizmu

V. N.

12. 11. 2021. u 15:13

PREMA učenju tradicionalne kineske medicine, lice je prozor zdravlja.

МЕСТО БУБУЉИЦЕ НА ЛИЦУ ОТКРИВА КОЈИ ОРГАН ПАТИ: Ако верујете у кинеску медицину сами можете да протумачите промене у организму

Foto shutterstock

Čelo, nos, brada i obrazi - pet su zona koje daju naznake šta se događa u organizmu.

Telo svima govori jedinstvenim jezikom o neuravnoteženosti koja se događa u organizmu, a lice pruža mnoge informacije o tome. Svaka zona lica refleksija je pet elemenata u prirodi - vatre, zemlje, vode, metala i drveta.

S obzirom na to da svaki element odgovara određenim organima, lice šalje vidljive signale koji mogu da kažu kakvi poremećaji se dešavaju u telu.

Čelo

Čelo se povezuje sa sistemom za varenje. Bubuljice mogu biti posledica nepravilnog rada tankog creva, ali i ishrane sa previše nezdravih masti. Zato se preporučuje da uravnotežite ishranu, smanjite unos masnoća i pijete više tečnosti. Osim na probleme sa varenjem, akne na čelu mogu da ukažu i na dehidraciju organizma.

Nos

Nos otkriva stanje srca, pa tako proširene pore i akne na tom delu mogu da budu znak visokog krvnog pritiska. U tom slučaju preporučuje se da se smanji unos nezdravih masti i zamenite ih omega-3 masnim kiselinama, kao i da u ishranu uključite više povrća i voća.

Brada

Brada otkriva stanje želuca, pa akne na tom delu mogu biti posledica prekomernog unosa mlečnih proizvoda i masne hrane. Takođe, najčešće ukazuju na probleme s tankim crevom.

Desni obraz

Ova zona lica se odnosi na pluća, gornje disajne puteve i debelo crevo. Problemi s plućima i debelim crevom oslikavaju se kao problemi sa kožom u ovom predelu.

Levi obraz

Levi obraz povezan je sa jetrom i žuči. Ispucali kapilari i crvenilo mogu da znače upalu ili postojanje toksina u jetri, a crvenilo i osip često su znak visokog krvnog pritiska.

Akne, bubuljice, svrab i suvoća kože levog obraza mogu da otkriju emocionalne probleme, kao što su bes i depresija.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!