ODRŽAVAJTE TRBUŠNJAKE U DOBROJ FORMI: Ključno je da se i sa zahlađenjem ostane fizički aktivan

V. N.

17. 09. 2021. u 12:00

TOKOM leta mnogi izgube po koji kilogram, jer se više kreću i hrane se zdravije. Da bi se zadržao taj trend ključno je da se i sa zahlađenjem ostane fizički aktivan, a da trpeza bude raznovrsna.

ОДРЖАВАЈТЕ ТРБУШЊАКЕ У ДОБРОЈ ФОРМИ: Кључно је да се и са захлађењем остане физички активан

Foto: Depositphotos

Važan uslov da vam redovna fizička aktivnost ne dosadi je da stalno menjate način rekreacije i da ga prilagođavate trenutnom raspoloženju i stanju organizma. Kombinovanje različitih tehnika i načina vežbanja omogućava pokretanje svih mišića i prilagođavanje tela novim pokretima.

Od velike koristi biće i ako povremeno radite četiri osnovne vežbe za dobru formu - čučnjeve, izdržaj, sklekove i vežbe propadanja za tricepse.

S obzirom na to da stomačni mišići prvi popuštaju kada se ne rekreiramo, predlažemo vežbe kojima efikasno možete da ih zategnete.

Najlakša verzija trbušnjaka pomaže da se mišići trbušnog zida postepeno aktiviraju i da ojačaju, tako da omogućavaju da se kasnije rade i zahtevnije vežbe.

Trbušnjaci koje može da uradi svako izvode se tako što se legne na leđa i saviju noge, a prsti ruku oslone na potiljak. Spaja se levi lakat sa desnim kolenom, a desni lakat sa levim kolenom. Na ovaj način uradite nekoliko ponavljanja, a zatim ponovite još tri serije. Trudite se da svakog dana povećavate broj ponavljanja, a kada vam ovakvi trbušnjaci postanu laki, počnite sa težim varijacijama. 

Izdržaj

Oslonite se na laktove i na nožne prste. Napravite ravnu liniju od svog tela, tako što ćete da zategnete stomak i zadnjicu. Gledajte u pod i neka vam vrat bude prirodni nastavak linije celog tela. Brojte do 30, a zatim se opustite. Ponovite vežbu u još dve serije.

Leđa i stomak

Oslonite se na šake i na nožne prste. Zategnite stomak i zadnjicu, pa podižite suprotnu nogu i ruku dok ne dođu u istu visinu. Ponovite vežbu po 10 puta jednom rukom i nogom u tri serije.

Opružanje

Oslonite se na šake i na nožne prste. Zategnite stomak i zadnjicu, pa polako rukama "šetajte" ka napred, sve dok se skoro ne spustite do podloge, pa se potom vratite nazad. Ponovite po pet puta u tri serije.

Podizanje kolena

U stojećem položaju savijte ruke u laktovima, tako da su podlaktice paralelne s podlogom. Naizmenično podižite levo pa desno koleno, težeći da njima dodirnete ruke. Radite u što bržem tempu podižući 15 puta nogu. Ponovite još u dve serije.

Skokovi

U stojećem položaju savijte ruke u laktovima, tako da su podlaktice paralelne sa podlogom. Skočite savijajući kolena dok ne dodirnu opružene dlanove. Ponovite skok 10 puta u tri serije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024