BLAGODETI BRESKVE: Plod ovog voća povećava plodnost kod muškaraca i zaustavlja mučninu

V. N.

14. 08. 2021. u 11:30

NAUČNA istraživanja pokazuju da breskva može da poveća plodnost kod muškaraca, umanji krvni pritisak, i spreči kako pojavu tako i dalje napredovanje raka.

БЛАГОДЕТИ БРЕСКВЕ: Плод овог воћа повећава плодност код мушкараца и зауставља мучнину

FOTO: Depositphotos

Zahvaljujući vitaminu B2, korisna je i za očuvanje dobrog vida, mekane i elastične kože, a samim tim mladalačkog izgleda.

Naročito se preporučuje deci, jer je vitamin B2 odgovoran za pravilan rast i razvoj. Osim toga, breskve podstiču varenje, posebno teško svarljive i masne hrane jer povećavaju lučenje želudačnih sokova i zaustavljaju mučninu i povraćanje.

Breskva veoma povoljno deluje i u slučaju akni, anemije, astme, bolesti žuči, zuba i usne šupljine, bolesti srca i krvnih sudova, bronhitisa, gojaznosti, gubitka pamćenja, depresije, ekcema i nervoze.

Ulje i čaj

OD KOŠTICA breskve pravi se ulje koje je odlično za suvu i stariju kožu, jer ima dobar efekat protiv bora. Ovo ulje može da se koristi za bilo koji tip kože, ali je najpogodnije za suvu. Čaj od breskve dobar je za srce, jetru i pluća, ali za njega je potreban cvet breskve, pa ćete morati da sačekate sledeću sezonu cvetanja: 30 grama cveta prelije se sa pet decilitara ključale vode i malo mleka, odstoji do 10 minuta i pije se po šolja tri puta na dan.

U vrelim letnjim danima breskva pomaže da se rashladite i osvežite. Zbog svog prijatnog ukusa i lekovitosti zaslužije da se nađe u svakoj letnjoj voćnoj salati, a možete je izmiksati u blenderu sa jogurtom i dobiti osvežavajuć zdrav i hranljiv napitak.

Plod breskve sadrži dosta vode a malo kalorija, tako da je pogodan kao diuretik i za čišćenje organizma, ali sadrži i korisne sastojke: beta karoten, belančevine, biljna vlakna, biljne masti, biljne hormone, biotin, vitamin A, vitamine B, vitamin C, vitamin E, gvožđe, eterična ulja, kalijum, kalcijum, magnezijum, mineralne soli, natrijum, organske kisline, selen, skrob, sumpor, fosfor, ugljene hidrate, celulozu, šećer...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)