BOKSER DONIRA BUBREG: Šampion iz Nikšića odlučio da pomogne sugrađanki, probuđena nada da je novi život, bez dijalize, moguć

V. KADIĆ

22. 05. 2021. u 11:00

NIKŠIĆANIN Ratko Drašković, bokserski šampion, odlučio je da donira bubreg sugrađanki Radmili Raičević i uvrsti se u kolonu humanista ovog grada.

БОКСЕР ДОНИРА БУБРЕГ: Шампион из Никшића одлучио да помогне суграђанки, пробуђена нада да је нови живот, без дијализе, могућ

Foto Privatna arhiva

Pre njega u tom redu su se našle Tatjana Vukićević i Konstantina Vojinović, dok se Milan Bojičić priprema za taj podvig.

- Kada sam se odlučio na ovaj korak, otišao sam kod dr Andrije Vujovića, saopštio mu šta nameravam da uradim i pitao ga kome je moj bubreg najpotrebniji. Rekao mi je da je to Radmila i tako je sve počelo. Jedina mi je želja da Rada ponovo počne normalno da živi, bez dijalize, i da joj se vrati osmeh na lice - kaže Drašković.

Radmilina i njegova borba počela je pre godinu i po, ali su pandemija i kovid 19 sve poremetili, tako da transplantacija nije još urađena.

UPLATA

TRANSPLANTACIJA će biti obavljena na klinici "Acibadem" u Turskoj, a ljudi dobre volje sredstva za transplantaciju mogu uplatiti na žiro račun: Addiko bank A.D. 555000900332678870, kao i na devizni račun Addiko bank A.D.ME 25555000900332680713.

- Uradili smo sve nalaze, tipizaciju i sve nam se poklapa - nastavlja Drašković.

- Verujem da će transplantacija biti urađena, da ćemo oboje dobro proći i da će Rada zaboraviti sve ružne i teške trenutke. Kada sam porodici rekao šta nameravam, u početku su bili zbunjeni, ali od tog momenta imam njihovu punu podršku. Nisam želeo da zbog ovog mog čina dižem pompu, niti da se bilo gde ova priča pojavi. Međutim, kako je Radmili potreban novac za transplantaciju, morao sam da pristanem i da ime donora bude objavljeno.

Osmeh se vratio na Radmilino lice i nada da će se i njen život konačno normalizovati.

- Probudila se nada i vera da je novi život, bez dijalize, moguć. U početku neverica, zatim neki čudan osećaj, a sada sreća i nada da me čeka novi život. Na dijalizu bubrega idem od 2018. godine - priča Radmila koja nestrpljivo čeka da se ceo posao što bre obavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!