MATIJA BEĆKOVIĆ: Đukanović je roba kojoj je davno istekao rok upotrebe!

Novosti online

06. 05. 2021. u 10:18

POKLIČ "Ne damo svetinje" ne svodi se samo na ne damo hramove nego znači i ne damo jezik, ne damo pismo, ne damo ime, ne damo naciju, ne damo istoriju, ne damo obraz i svoje mesto među ljudima i narodima, kaže Matija Bećković.

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ: Ђукановић је роба којој је давно истекао рок употребе!

Foto: N. Skenderija/AP Photo/Risto Bozovic

- I pored svih veličanstvenih litija i junačkih podviga mučeničke opozicije, bojim se da ne bi učinili ništa da im se nije pridružila međunarodna zajednica, u koju se vlast najviše pouzdavala.

- A strani faktor je bolje od nas znao šta je ta vlast radila, a mora da je radila čuda čim je i međunarodnoj zajednici dosadila. Oni sada sve čine kako bi zabašurili da su izgubili i malo-malo po modelu “molim, učiteljice” prijavljuju i dosađujuju toj zajednici ne bi li ih vratila u zagrljaj - navodi Bećković.

- Ona odgovara da ih ne interesuju ni Srbi ni Crnogorci, nego kriminal i korupcija. A te dve reči bivša vlast ne pušta preko zubnoga praga.

- Dešavalo se da pojedinac iz poznatih razloga menja identitet, menja ime, podvrgava se plastičnoj operaciji, izmišlja novu biografiju… Takvi pojedinci su krenuli da menjaju identitet celom narodu. I to onom koji od svih problema jedino nema problem identiteta. Valja biti mnogo strpljiv dok sve dođe na svoje mesto. Najvažnije je da je genetski reinženjering u Crnoj Gori propao. Istina, poznato je da Srbi jedva čekaju da se u sve razočaraju. Đukanović je roba kojoj je davno istekao rok upotrebe. Sada je na redu da se skloni s police - zaključio je Bećković.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)