ADŽIĆ PORIČE NEDOLIČNO PONAŠANJE: Crnogorska policija rasvetljava incident na pragu hrama u Kotoru

V. KADIĆ

04. 05. 2021. u 21:17

KO je predvodio rulju u Kotoru u noći između 2. i 3. maja koja je skrnavila Crkvu Svetog Nikole u Kotoru i vređala Ivanu Krivokapić, suprugu sveštenika Nemanje Krivokapića - još nije poznato.

АЏИЋ ПОРИЧЕ НЕДОЛИЧНО ПОНАШАЊЕ: Црногорска полиција расветљава инцидент на прагу храма у Котору

Crkva Svetog Nikole u Starom gradu / Foto Skala radio

Prva informacija bila je da je to učinio odbornik DPS Danilo Adžić, vaterpolista Primorca, da bi nešto kasnije njegov advokat Mirela Ćirkovića odbacila te tvrdnje.

- Adžić nije predvodio nikakvu rulju niti urinirao po Crkvi Svetog Nikole u Kotoru, već je to bio običan prolaznik - saopštila je Ćirkovićeva, podsećajući na to da je Adžić vernik i da je kršten baš u toj crkvi, pa i da je u rođačkim odnosom sa sveštenstvom te crkve.

Najmanje četiri osobe vređale su suprugu kotorskog sveštenika Krivokapića, nakon što ih je upozorila na nedolično ponašanje. Navodno se radi o Milošu Banićeviću, nekadašnjem fudbaleru Bokelja, i Danijelu Krivokapiću, karatisti. Priča se da su ti Kotorani urinirali na ulaznim vratima Crkve Svetog Nikole u Starom gradu, a kada ih je popadija sa prozora parohijskog doma kritikovala zbog toga, počeli su da je vređaju na nacionalnoj osnovi, a potom pobegli.

Iz Uprave policije saopšteno je da patrola na lice mesta upućena odmah nakon prijave.

- Nakon objavljenog razgovora i predočenog snimka utvrđeno je da su na trgu bile prisutne četiri osobe - navode u policiji.

Povodom ovog skandala oglasio se "Miholjski zbor", koji je najoštrije osudio skrnavljenje Crkve Svetog Nikole u Kotoru, koje je kako ističu, praćeno brutalnim mizoginim uvredama i vređanjem na nacionalnoj i verskoj osnovi Ivane Krivokapić, poštovane i ugledne kotorske popadije.

Ovo udruženje podseća i da je pre nekoliko meseci na zidu istog hrama u Kotoru ispisan grafit neprimerene sadržine koji je ciljao rušenje skladnog suživota građana Crne Gore.

IZBOR, PA POTPIS

PREMIJER Krivokapić poručio je u utorak da ugovor države sa SPC neće izaći iz okvira Ustava i zakona Crne Gore.

On se prethodno založio da ovaj akt bude potpisan nakon izbora novog mitropolita crnogorsko-primorskog. Ovaj predlog pozdravio je i potpredsednik Dritan Abazović i zatražio da se akt objavi pre čina potpisivanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a