"NOVOSTI" SAZNAJU: Crna Gora uvodi sankcije Rusiji zbog slučaja Navaljni

Novosti online

30. 03. 2021. u 23:49

VLADA Crne Gore donela je odluku da uvede sankcije Ruskoj Federaciji i zbog "slučaja Navaljani"- nezvanično saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Црна Гора уводи санкције Русији због случаја Наваљни

Foto Novosti

Prema našim informacijama, zvanična Podgorica time je stala uz bok članicama Evropske unije, a koje smatraju da su u sudskom procesu protiv vođe takozvane male opozicije u Rusiji ugrožena njegova prava kao i da je obračun sa njegovim pristalicama gušenje demokratije.

Foto Arhiva Novosti

Navodno, akruelna vlast Zdravka Krivokapića je za ovaj potez već dobila pohvale od briselske administracije.

Foto: Pres služba suda

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj saopštio je da su se brojne zemlje pridružile sankcijama Evropske unije protiv Rusije zbog hapšenja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u okviru novog režima ograničenja za kršenje ljudskih prava. Među njima su, pored Crne Gore, Severna Makedonija, Albanija, Ukrajina, Island, Lihenštajn i Norveška.

Začuđujuće je što se za sada Vlada u Podgorici nije oglašavala po ovom pitanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

MrGood

31.03.2021. 00:18

Svaka čast. Za ovakav odvažan potez adekvatna nagrada je moćno tapšanje po ramenu. A Putin, čujem, ne veruje šta ga je snašlo. Zatvorio se u sobu i ceo dan plače.

Pera

31.03.2021. 00:33

O, Bože, neće valjda da Crna Gora da objavi i rat protiv Rusije, kao što su to učinili i protiv Japana. Nedaj Bože, Crna Gora će na kraju napasti Rusiju. Hrabri djetići brane ono što nemaju - a to je obraz.

Mara

31.03.2021. 01:39

Zar je silni narod uz naseg hrabrog Amfilohija isao na litije po snegu i mrazu da bi dobili ovo nedonsoce od vlade. Sramota, drzava kojom upravljaju ambasadori stranih zamalja.