MALESORI NE DAJU GRANICU: Predsednik Tuzi optužio Krivokapića i Abazovića za pomeranje administrativne linije

V. KADIĆ

27. 03. 2021. u 05:00

NAKON izbora na čelna mesta Vlade Crne Gore, premijer Zdravko Krivokapić i potpredsednik Dritan Abazović, među prvim koracima koje su preduzeli je promena administrativne granice Opštine Tuzi, kazao je predsednik te najmlađe crnogorske opštine, Nik Đeljošaj.

МАЛЕСОРИ  НЕ ДАЈУ  ГРАНИЦУ: Председник Тузи оптужио Кривокапића и Абазовића за померање административне линије

Foto V. K.

- Na svakodnevnom radu naših sekretarijata, uočili smo promenu naše granice (Opštine Tuzi) na geoportalu. Promenili su našu teritoriju tako da su "Deponiju" prebacili u teritoriju glavnog grada Podgorica - kazao je Đeljošaj.

- Ovo nije radio ni DPS iako je ovo bila jedina tačka sporenja sa njima. Imaćete Malesiju ispred Vlade, dao sam vam rok, sada morate pod hitno da vratite administrativnu liniju naše opštine onako kako je i usvojena u Skupštini Crne Gore.

Đeljošaj je poručio da ovakvo, antialbansko delovanje neće više trpeti.

- Jer je pored toga Vlada Crne Gore blokirala isplatu sredstava ovoj opštini, koja joj pripadaju po zakonu. Pozivam poslednji put međunarodnu zajednicu koja je prisutna u Crnoj Gori da reaguje. Građani Malesije će imati žestoki odgovor na ovu novu provokaciju - zaključio je Đeljošaj.

On je ranije izneo niz optužbi na račun gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića za koga je rekao da je "šerif u pokušaju", zbog, kako je naveo, nekorektnog odnosa prema Tuzima.

- Prinuđeni smo da uz asistenciju Uprave policije preuzmemo vlasništvo nad našom imovinom, koja se nezakonito koristi i uzurpira od strane glavnog grada. Kulminacija nemoralnog ponašanja je što zajedničke kamione za odvoz otpada nisu ustupili našoj opštini, nego su to uradile ostale prijateljske opštine - rekao je Đeljošaj.

GDE JE 400.000 EVRA

NIK Đeljošaj optužio je gradonačelnika Podgorice da je otuđio od Opštine Tuzi 400.000 evra za izgradnju puta Delaj - Korita.

- Navedena sredstva je lično predsednik države, na zahtev naše dijaspore obezbedio, međutim, našao se "šerif u pokušaju" i otuđio ih - izjavio je Đeljošaj.

Prema njegovim rečima, pre nekoliko meseci upoznao je predsednika Vlade i predsednika države sa ponašanjem predstavnika i gradonačelnika glavnog grada i odnosom koji pokazuju prema Opštini Tuzi, sa posebnim osvrtom na proces podele imovine i preuzimanja nadležnosti nad privrednim društvima u opštini.

- Potpuno smo svesni činjenice da se uporno pokušava nametnuti kao tema, da razgraničenje nije završeno, želim da upoznam javnost da je teritorija Opštine Tuzi definisana zakonom - ističe prvi čovek najmlađe opštine.

- Da ju je razgraničio jedini nadležni organ, a to je Uprava za nekretnine, i da na osnovu navedenog Opština Tuzi, kako zakon nalaže, obavlja nadležnost nad svojom teritorijom. Očekivali smo da će se gradonačelnik Podgorice spustiti na zemlju, ali čekanju je došao kraj.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna