POLOŽENI VENCI U NIKŠIĆU: "Srećna je zemlja koja ima sinove spremne da za nju polože svoje živote" (FOTO)

V. K.

24. 03. 2021. u 17:50

GODIŠNjICU NATO agresije na SRJ obeležili su članovi Udruženja boraca ratova od 1990, porodica njihovih poginulih saboraca tokom ratnih devedesetih polaganjem cveća na spomenik borcima tzv. nikšićko-šavničke grupe, na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću.

ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ У НИКШИЋУ: Срећна је земља која има синове спремне да за њу положе своје животе (ФОТО)

Foto: V. K.

Sa njima su bili predstavnici Demokratskog fronta, Radničke partije i Jugoslovenske komunističke partije. Na tom obeležju nalaze se imena 62 borca koji su poginuli u Bosni i Hercegovini, Kosovu i Hrvatskoj.

- Srećna je zemlja koja ima sinove spremne da za nju polože svoje živote. Pa zato svaka zemlja ceni svoje žrtve i junake. Nesrećna je zemlja koja se odriče svojih najboljih sinova i časnih žrtava, koja čini sve da one odu u zaborav. Nadam se da će nova vlast otvoriti mogućnost da se konačno spozna puna istina o ratnim dešavanjima i žrtvama. Ovo Udruženje i nema drugi cilj niti smisao postojanja sem da se bori i izbori za pravdu da se svaki vojnik koji se odazvao pozivu otadžbine oseća ponosno i poštovanim, a posebno porodice i rodbina palih boraca i junaka - kazao je Blažo Đurković, predsednik Opštinskog odbora Udruženja.

Foto: V. K.

- Pravdu, istinu i slobodu niko ne donosi, niti traju večno. Za njih se mora uvek i iznova boriti. Samo čast i bruka žive dovek. Naši pali drugovi izabraše čast, a bruka ostaje onima koji će se lako prepoznati, nastavio je Đurković i dodao:

- Odnos države prema borcima koji su poginuli tokom devedesetih je bolan. Prethodna vlast, koja je sebe poistovetila sa državom, stidi se nekih svojih poteza, nekih svojih  radnji i onda se u ime onih koji se nemaju čega stideti sve svodi na to da bi po njihovom vreme trebalo da izbriše to što se ne može nikad izbrisati. Duboko smo ubeđeni da vreme koje dolazi donosi i odgovore na sva sporna pitanja. Istina treba za mlade generacije, da se uče na podvizima, a i na greškama prošlosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)