OTVARANJE ODGOĐENO ZA KRAJ MARTA: U toku je nabavka nameštaja za kuću Ive Andrića

V. V.

10. 03. 2021. u 16:57

OTVARANjE Kuće Ive Andrića planirano u sklopu Praznika mimoze još jednom je odgođeno, sada za 26. mart.

ОТВАРАЊЕ ОДГОЂЕНО  ЗА КРАЈ МАРТА: У току је набавка намештаја за кућу Иве Андрића

Foto: V.V.

Ostaje neizvesno  hoće li i tada  biti priređeno kao virtuelno ili uz  prisustvo publike, a sve zbog još loše epidemiološke situacije  Herceg Novom.

Podsetićemo, rekonstrukcija  ovog lepog objekta u Njegoševoj ulici na Toploj, vredna  preko 200 hiljada evra,  deo je prekograničnog projekta „Ko Ko Tur"  a realizacija je poverena  Kancelariji za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi.

Foto: V.V.

Grubi građevinski radovi su u završnici a aktuelno je prilaogđavanje prostora i nabavka nameštaja. Prema rečima Jovana Subotića savetnika u kabinetu predsednika Opštine, radovi po porojektu moraju biti završeni do 31. marta. Sve je spremno za otvaranje.

– Pripremljen je sinopsis prigodnog programa i sav sadržaj i raspisan tender za samo otvaranje, koje radi partner na projektu Agencija za lokalnu demokratiju iz Nikšića. Učinili smo sve dabudemo spremni za otvaranje kome bi prisustvovalo pedesetak ljudi ali i za  potpuno virtuelno otvaranje, ukoliko mere zaštite od širenja korone to budu dozvoljavale krajem marta,  objašnjava Subotić.

I okrugli sto planiran uz otvaranje doma Nobelovca u Herceg Novom odgođen je.

– On je  u budžetu, ali imamo pravo da ga odložimo za neki bolji terin, za leto ili kada mere popuste. Ukoliko nam i tada organizacija bude prestavljala problem, spremni smo i taj deo da oragnizujemo virtuelno. U sklopu paketa koji imamo za virtuelno otvaranje, imali bismo i takavi okrugli sto, sa renomiranim piscima iz regiona, a nadam se i šire, ali to neka,  ostane malo iznenađenje – kaže  Subotić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a