POPLAVE OKO SKADARSKOG JEZERA: Voda ušla u podrume, put Vladimir-Ostros oštećen

B.Dabić

11. 02. 2021. u 14:20

NAKON obilnih kiša, voda je prodrla u podrumske prostorije dva objekta u Donjim Murićima. Nivo Skadarskog jezera raste, pa je u Murićima kritičnije nego početkom februara.

ПОПЛАВЕ ОКО СКАДАРСКОГ ЈЕЗЕРА: Вода ушла у подруме, пут Владимир-Острос оштећен

Foto: B.Dabić

Prema rečima Hasana Muratovića voda je preko 40 centimetara u podrumskim prostorijama. U Virpazaru Skadarsko jezero poplavilo pločnik ispred stambene zgrade.

- U Murićim poplavljeni su podrumi dva objekta. Jaka kiša i dalje intenzivno pada, kazao je vlasnik izletišta Murići i istoimene konobe Hasan Muratović dodajući da se nivo Skadarskog jezera poslednjih mesec dana povećavo preko dva  metra. On podseća da je pre desetak dana voda “odnela” oko 200 metara dužine puta do njegovog objekta.

- Šteta je velika, ali tek ćemo znati kolika kad se vreme stabilizuje, i voda povuče, kazao je Muratović.

Foto: B.Dabić

Virpazan

Put Vladimir-Ostros je toliko oštećen da zaposleni u OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeg” koji žive u Vladimiru jutros nisu mogli da dođu do posla-saopštio je predsednik MZ Ostros, Bećir Berjašević.

Skadarsko jezero poplavilo pločnik ispred stambene zgrade u Virpazaru.

- Trenutno nije kritično. Ugroženi su privatni objekti, ali ako se voda zadrži na ovom nivou onda je to dobro. Biće postavljene palete da ljudi mogu da ulaze u objekte - kazao je predsednik MZ Crmnica Tomo Ukšanović.

- Služba zaštite i spašavanja postaviće palete. Vatrogasci imaju iskustvo od ranije, ako treba i evakuacija,  ali mislm da neće trebati - kaže Ukšanović dodajući da je za danas najavljena promena vremena - prestanak padavina i severni vetar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja