NOVA SKANDALOZNA IZJAVA MILA ĐUKANOVIĆA: Najstrašnije se okomio na Srbe i crkvu, potpuno je izgubio kompas

V. K.

05. 02. 2021. u 13:57

MILO Đukanović, predsednik Crne Gore „proslavio" se još jednom skandaloznom izjavom da je Srbija napala Crnu Goru „iz dva pravca" – preko DF-a i preko SPC, te da je ključni cilj svega „posrbljavanje Crne Gore"!

НОВА СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Најстрашније се окомио на Србе и цркву, потпуно је изгубио компас

Foto: EPA

- Zato se u Nikšiću spremaju na Kosovski boj, zato je i popis, prema kazivanju beogradskih zvaničnika, u Crnoj Gori pitanje od najvećeg nacionalnog interesa Srbije: identitetskim inženjeringom Crnu Goru predstaviti kao srpsku državu. Nakon toga, DF bi mogao da sruši ovu Vladu, osloboditi je zavisnosti od „poštenog Albanca" i formirati pravu srpsku Vladu sa čelnicima DF u njoj, kazao je za podgoričku „Pobjedu" Đukanović.

On se osvrnuo i na predstojeće lokalne izbore u Nikšiću 14.marta.

- Očekujem da  Nikšićani zaštite svoje dostojanstvo, da pokažu da nisu na prodaju velikosrpskom nacionalizmu, da prezru polusvet koji im, zaklonjen crkvom, nudi novac da bi služili interesima rušitelja Crne Gore. Nikšić je uvek bio uzdanica slobodarske, časne i pametne Crne Gore. Biće i sada.

KRIVI SPC, DRŽAVNI VRH SRBIJE!

Vrh SPC je, kao i DF, instrument za manipulativno upravljanje od strane državnog vrha Srbije. 

Setimo se samo pametnih izjava počivšeg patrijarha o Crnogorcima. Mitropolit SPC u Crnoj Gori, počivši Amfilohije, imao je kudikamo više integriteta. Nije tajna da je o državnom vrhu Srbije mislio i govorio sve najgore. Rekao bih, ne mnogo bolje ni o vrhu SPC. No, on je takođe bio nepopravljivi velikosrpski nacionalista, nesklon Crnoj Gori kao nezavisnoj državi; negator crnogorskog nacionalnog identiteta, poznat i po uvredama prema manjinama; o Evropi i NATO govorio je sve najgore. U Crnu Goru je devedesetih došao sa namerom da je miri tako što će potirati ono što je sama supstanca crnogorskog identiteta – slobodarstvo i antifašizam, rekao je Đukanović.

Poslao je poruku i Srbiji.

- Naopako je da Srbija ponavlja greške devedesetih, koje su, nažalost, ne samo nju skupo koštale. Devedesetih je taj duh pušten iz boce prema Hrvatima i Bošnjacima, kasnije prema Albancima. Sada su na red došli Crnogorci. Iz domaćih političkih razloga Srbija nastavlja da kontinuirano produkuje nezdrave odnose sa susedima. Što je opasna igra, koju devedesetih nisu uspeli kontrolisati ni veći politički igrači od današnjih. A znamo kako je završila: u genocidu i u Hagu, rekao je Đukanović.

Poruku da će „Crnu Goru braniti i iz šume" uputio je, kaže, „svakoj usijanoj glavi koja je pomislila da je dovoljno jedno poslaničko mesto više u parlamentu da bi se poništile mukotrpno dostignute tekovine savremene Crne Gore – njena nezavisnost, međunarodni subjektivitet i pravo na suvereni izbor vlastite budućnosti", ali i međunarodnoj javnosti. Nada se i da neće biti potrbe za šumom.

- SPC je kroz usta svojih velikodostojnika ne samo negirala Crnu Goru i Crnogorce i vređala Muslimane, nego je devedesetih bila glavni podstrekač ratova, inspirator genocida i njegov nevešti advokat, a kasnije i pripravni jatak realizatorima politike etničkog čišćenja, te da ljudi bliski SPC ne mogu ići „evroatlantskim putem", naveo  je Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Milka

05.02.2021. 23:52

Postovani, Zahvaljujem se na mogucnosti da iznesem svoje misljenje! Mene je rodila Crnogorka i vaspitala da volim svoje poreklo!!! Ne mogu se nacuditi da Milo jos uvek moze da truje narod i srpski i crnogoski!!! Da li ima Crna Gora Junaka koji moze Milu stati na put da ne benavi gluposti i da ne seje mrznju izmedju srba i crnogoraca?!?! Zivim u Beogradu dok mi je najblizi rod koji imam u Zelenici!!! Nadam se da Crna Gora ima dovoljno mudrih glava koje nece da dozvole zarad oba naroda!!! Bogu dragom se unapred zahvaljujem da se to i dogodi!!!!!!!!!

Ateista

16.03.2021. 09:22

Meni je pokojna majka bila iz Crne Gore i za mene i celu moju familiju to bilo jedno Srbija i Crna Gora jedan narod nikad nismo pravili razliku i uvek mi je milo da odem tamo a kasnije sam primetio da se narod promenio ne svi ali imalo ih je sa dobacivanjem loših komentara pogotovu na primorju centralni deo je ostao isti dobrodušan i gostoljubiv a o nihovom tajkunu neću da komentarišem to njemu neko plaća da bi napravio razdor među dva naroda tako su nam uništili Jugu zavadili nas pa sad vladaju