HITNA SANACIJA ADE BOJANE POČINJE SUTRA: Odluka doneta nakon sastanka predsednika vlade, opštine Ulcinj, i "Ulcinjske rivijere"

B. Dabić

03. 02. 2021. u 21:10

IZ MINISTARSTVA ekologije, prostornog planiranja i urbanizma danas su sapštili da će hitni radovi na sanaciji Ade Bojane biti nastavljeni sutra- 4.februara.

ХИТНА САНАЦИЈА АДЕ БОЈАНЕ ПОЧИЊЕ СУТРА: Одлука донета након састанка председника владе, општине Улцињ, и Улцињске ривијере

Foto: B. Dabić

Ovo je odlučeno nakon sastanka predstavnika ministarstva, Opštine Ulcinj, HTP "Ulcinjska rivijera", Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Uprave za vode, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i NVO sektora. Stručnu podršku dao je profesor Savo Petkovića.

- Usaglašeni su dalji koraci i obezbeđen nastavak realizacije projekta hitnih privremenih mera za sanaciju Ade Bojane - naveli su iz ministarstva.

Profesor Petković, autor projekta hitnih mera, obrazložio je korigovano rešenje kojim je predložena nova lokacija za izgradnju zaštitnog napera u okviru projekta hitnih mera,u skladu sa novonastalom situacijom.

- Na sastanku su doneseni zaključci: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma će dati nalog Morskom dobru da izvođač 4. februara, otpočne s radovima shodno korigovanom projektnom rešenju, predstavnici Opštine će obavestiti građane o radovima i pružiti podršku u mogućoj meri za efikasno sprovođenje radova u trajanju od 20 dana, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju će pružiti podršku kroz redovno i vanredno izveštavanje JP Morsko dobro o vremenskim uslovima s ciljem obezbeđivanja nesmetanog kontinuiteta izvođenja radova, dok će Morsko dobro na dnevnom nivou izveštavati Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma o dinamici sprovođenja korigovanog projekta hitnih radova, sopšteno je iz Ministarstva.

PRIRODA PREDUHITRILA ČOVEKA

Situacija na Adi Bojani se pogoršava. Na Adi Bojani priroda je preduhitrila čoveka jer deo plaže na kome su trebali biti ranije postavljeni naperi- nestao je.

Dok su procedure odugovlače sanaciju na Adi Bojani, priroda “radi” svoje i erozija se širi.

- Deo smeštajnih jedinica i restoran već su u potpunosti uništeni, a konfiguracija terena je znatno promenjena od trenutka kada se krenulo sa izradom projekta, do danas. Jedan deo plaže više ne postoji, u pitanju je oko 40 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)