IMA LI KRAJA Milo opet optužuje SPC i Srbiju: "Dokazano najopakiji instrument velikosprskog nacionalizma "

V.K./Borba

24. 01. 2021. u 13:12

ИМА ЛИ КРАЈА Мило опет оптужује СПЦ и Србију: Доказано најопакији инструмент великоспрског национализма

Foto N. Mandić

MILO Đukanović, lider DPS, na devetom partijskom kongresu ponovo se obrušio na SPC, navodeći da je ona uvedena na politički teren u Crnoj Gori.

- Ovog puta na politički teren u Crnoj Gori brutalno je uvedena u SPC kao dokazano najopakiji instrument velikosprskog nacionalizma podrstrekač, jatak i advokat najmostruoznije genocida u Evropi novijeg doba, naveo je Đukanović, dodajući da je SPC "navodno branila ugrožene svetinje".

- Iako je pokušavala da zadrži nezakonito prisvojenu imovinu, koju su gradili crnogorska država i građani, kazao je Đukanović.

- I Srbija se uključila u odbranu, navodno ugroženih Srba u Crnoj Gori, pa se sada brinu i za izbore u Nikšiću i popis. Složena su iskušenja kroz koja Crna Gora prolazi, a odgovor mora biti nikada hrabriji sa jasnom strategijom. Na velikodržavni srpski nacionalizam moramo odgovoriti snagom naše države i crnogorskim društvom građana, a ne nacionalizmima multetničke Crne Gore - naveo je Đukanović.

Kako je dodao, DPS je prihvatio izborni rezultat kojem je doprinela i “manipulacija verskim osećanjima” i otvoreni hibridni rat.

- Bilo je raznih i drugih pritisaka kojima ovog puta nismo uspeli da se odupremo - rekao je Đukanović.

U novoj većini je kaže koalicija koja služi interesima drugih država, prvenstveno onih koje svojataju Crnu Goru i vide je kao deo “srpskog sveta”, a globalno i kao deo “ruskog sveta”.

Takođe, Đukanović u osvrtu na susedske odnose u regionu, optužio je Srbiju da nisu hteli da budu samo susedi, već i domaćini u Crnoj Gori.

- Mi smo snaga naše države. Posle 30 godina trebalo je da DPS ode u opoziciju pa da parlamentarna manjina prizna rezultate izbora i pokaže da poštuje izbornu volju građana -  rekao je Đukanović

Promenama u vrhu će, kako očekuje, odgovoriti očekivanja birača i nastaviti borbu za vrednosti kojima su posvetili život.

Kazao je i da je Srbija u odbrani “ugroženog srpstva vrlo zaiteresovana za izbore u Nikšiću i popis”.

- I predstavnici međunarodne zajednice bili su zabrinuti za verske slobode umesto da prepoznaju SPC kao alatku malignog uticaja na evropske vrednosti”.

Predsednik DPS-a kaže da je: - Srpska pravoslavna crkva je najopakiji instrument velikosrpskog nacionalizma, podstrekač najmonsturoznijeg genocida.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (55)

Bata

24.01.2021. 14:50

Pitam Djukanovica ,otkud on zna da su Crnogorci zidali crkve i manastire po CG! Da nama svima pokaze racune,priznanice ,tapije gde stoji upisano ime prezime i narodnost,nacija koja daje prilog zabizgrasnju manastarira Moraca,Vasilija Ostroskog itd. Ovakve izjave su ocit primer demagogije,zasto jer pokusava da prisvoji nesto tudje na osnovu niceg,dokaza,i jos se buni kada mu traze dokaz o toj izjavi i naravno po oprobanom modelu optizi Srbe,samo Srbe i SPC. Ti mamastiri pripadaju narodu CrneGore a ne drzavi CrnojGori.

Goran

24.01.2021. 15:44

Наравно је да сви Црби на Балкану треба да су заинтересовани за попис у Црној Гори. Морамо да се ангажујемо да се по први пут после II светског рата, дакле први пут после 75 година одржи слободан попис грађана у ЦГ. Узгред буди речено зеленаши су сви до једног били Срби, и борили се за идеје (на жалост веома лоше идеје) српког краља Црне Горе, Николе. Време је да се Бјелаши и зеленаши помире и да се сви до једног на попису изјасне онако како су им се дедови изјашњавали, као Срби.

Jovan

24.01.2021. 16:22

Nekada smo dozvoljavali da se srpske crkve i manastiri uništavaju ili preimenuju po Crnoj Gori i na Kosovu i Methohiji, ali ta vremena su prošla. Sad je Srbija ponovo jaka i vratiće se oduzeto i oteto.

Sasa

24.01.2021. 17:07

Milo ajmo malo priče o tome šta si uradio za Crnu Goru, crnogorski narod posebno u doba Korone....sem prazne kase,sunovrata ekonomije i bezočnog ličnog bogaćenja ništa mi drugo ne pada na pamet Inače iskompleksirane osobe sa dijagnozom psihopate leče se,ali teško. .

Ivana

24.01.2021. 17:52

Milo Đukanović krši Ustav Crne Gore on je čovek koji mrzi Srbe, radi protiv interesa srpskog naroda. Milo Đukanović je zaista uništio svoj narod u Crnoj Gori i još uvek nije potpisao zakon o slobodi veroispoovesti. Srbi nemaju pravo na svoju veru, jezik i kulturu. jedva čekam da ga građani DPS oteraju sa svih lokalnih samouprava u Crnoj Gori. DPS je stranka bandita.

Branka Met

24.01.2021. 23:33

Ja razumem knjaza Mila. Mora da odradi ono što se nekome obavezao da bi ga ostavili još neko vreme da uživa u plenu tridesetogodišnje vladavine. Sva materijalna bogatstva koja je stekao očuvaće prodajom svog obraza, poslušnim odrađivanjem zadataka svojih naredbodavaca, pljuvanjem po korenima i SPC, stvaranjem neke Dedeićeve sekte i ko zna čime. Od velikog Miloševićevca postade fašista, a da nije ni trepnuo. Zato, još malo i pustiće ga ti isti nalogodavci niz vodu, kao i sve bedne plaćenike. Ostaće upamćen kao srebroljubac, nekarakter, izdajica i najgori neprijatelj svome rodu. Bljak!