ANDRIJA MANDIĆ: Đukanović je mislio da može da pronađe neku pukotinu, 20. januara će se desiti ono što je jedino prirodno

Tanjug

13. 01. 2021. u 12:47

JEDAN od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da će 20. januara na vanrednoj sednici crnogorskog parlamenta biti izglasani svi zakoni koje je predsednik Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje, među kojima su i izmene Zakona o slobodi veroispovesti.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Ђукановић је мислио да може да пронађе неку пукотину, 20. јануара ће се десити оно што је једино природно

Andrija Mandić / Foto Tanjug

On je na TV Pink rekao da će se 20. januara desiti ono što je jedino prirodno, a to je da će ponovo biti izglasani svi zakoni koji su vraćeni na ponovno odlučivanje i da će Đukanović biti dužan da ih potpiše.

Mandić kaže da je vlada Zdravka Krivokapića mislila da će nakon izglasavanja ovih zakona Đukanović uraditi ono na šta ga obavezuje Ustav Crne Gore, a da se ispostavilo da je Đukanović procenio da tu može da pronađe neku pukotinu i verovao je da može tako da uzdrma parlamenarnu većinu.

Vraćanje zakona na ponovno odlučivanje parlamentu vidi kao pokušaj ranjavanja parlamentarne većine, ali i procenjuje da nova vlada ima dovoljno snage i odgovornosti, kao i aposlutnu podršku naroda Crne Gore da proces koji je počeo 30. avgusta dovede do kraja, odnosno da demontira "mafijaski režim" Mila Đukanovića.

To što se dovodi u pitanje i izbor pojedinih poslanika Mandić vidi kao jednu klasičnu opstrukciju i pokušaj da se nekim pravnim igrama smanji broj poslanika Skupštine Crne Gore.

- Taj pokušaj da se parlamentarnoj većini oduzme jedan poslanik bila je potpuno glupa akcija i vrlo brzo će se 20. januara potvrditi da je to bila samo jedna nemoguća misija", naveo je Mandić.

Kaže da Demokratski front u vremenu koje je pred nama mora da počne da traži zajednički jezik sa Krivokapićem i ljudima iz vlade na onoj platformi za koju su glasali građani.

Mandić je rekao da na lokalnim izborima u Nikšiću 14. marta sve što se radilo 30. avgusta treba potvrditi na tim izborima i ubedljivo pobediti.

Smatra da će to biti izbori koji prevazilaze lokalni ambijent.

Povodom nedavnog hapšenja nikšićkog biznismena Brana Mićunovića, Mandić kaže da se još nije utvrdila istina u vezi sa njegovim hapšenjem.

- Koristi su imali i oni koji su ga hapsili, a svakako je imao Brane Mićunović jer mu je bio oduzet alat sa kojim je trebalo da zauzima manastire - rekao je Mandić.

Kaže da su očekivali da se radi o ozbiljno smišljenoj akciji, ali da se ispostavilo da je to bilo jedno do onih rutinskih hapšenja kakvih svakog dana ima u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)