IZ IZOLACIJE PRAVO NA KORONA ŽURKE: Samo tokom jednog okupljanja zaraženo 30 ljudi, neodgovornost nas sve košta

B. Dabić

10. 01. 2021. u 12:44

ИЗ ИЗОЛАЦИЈЕ ПРАВО НА КОРОНА ЖУРКЕ: Само током једног окупљања заражено 30 људи, неодговорност нас све кошта

Foto: B. Dabić

U POSLEDNJA četiri dana prema podacima Instituta za javno zdravlje u Baru je koronavirusom zaraženo preko 240 osoba.

Samo nakon jedne žurke koja je održana tokom Novogodišnih praznika zaraženo je oko 30 osoba.

Na žurkama koje su tokom Novogodišnjih praznika organizovane u ugostiteljskim objektima bilo je i lica koja su imala rešenja o izolaciji. To je potvrđeno iz Komunlane policije Bar.

Dok Covid uzima veliki danak u životima ljuti, žurke po lokalima i stanovima u Baru organizovane su kao da nisu na snazi mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti.

Komunalna policija apeluje građanima  da prijavljuju organizovane žurke u vreme epidemije  dok su na snazi propisane mere zaštite stanovništva od koronavirusa

Načelnik Komunalne policije Bar, Dejan Škerović, kaže da niko nije zaštićen od kazni, te da oni koji organizuju žurke ugrožavaju i svoju i bezbednost svih građana.

ŠKEROVIĆ: NE POSTOJE ZAŠTIĆENI!

Nije nepoznanica, pre svega kad je u pitanju centar grada,  u kojim ugostiteljskim objektima su organizovane žurke.

- Ne postoji niko u gradu ko je zaštićen i ko može da pravi žurke, nebitno ko je vlasnik lokala mi ćemo izaći na teren i reagovati, istakao je Škerović i naglasio “Nastavićemo da obilazimo objekte i kontrolišemo primjenu mera”.

 

- Pored dnevnih žurki po lokalima u centru grada, problem su i okupljanja po zgradama i privatnim stanovima. Pred Novu godinu napisali smo četiri prekršajna naloga vlasnicima lokala na iznos od 1.700 evra. Idemo po ugostiteljskim objektima, u većini slučajeva sa policijom CB Bar, i kažnjavamo vlasnike i goste koji se ne pridržavaju mera. U jednom od naših poslednjih zajedničkih kontrola otkrivena su  četiri lica u jednom lokalu koja imaju rešenja o samoizolaciji, kazao je  Škerović. Takođe, kaže načelnik Komunalne policije, kaže  “za nas su veliki problemi zgrade gde se u stanovima organizuju žurke, i noću i danju”.

- Bar je veliki grad, i mi obilazimo široki teren, ali ne možemo da stignemo do baš svake kuće i zgrade. Apelujemo  svima koji saznaju da se negde organizuju žurke u lokalima, ili stanovima da obaveste Komunalnu policiju, kazao je Škerović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)