UČESNICI LITIJA PONOVO U SLUŽBI? Otpušteni policajci i oficiri očekuju da budu vraćeni, a da budu razrešeni oni koji su ih proganjali

V. K.

23. 12. 2020. u 16:18

УЧЕСНИЦИ ЛИТИЈА ПОНОВО У СЛУЖБИ? Отпуштени полицајци и официри очекују да буду враћени, а да буду разрешени они који су их прогањали

Miloje Šćepanović / Foto privatna arhiva

MILAN Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik parlamentarnog Odbora za odbranu i bezbednost, saopštio je da od novog ministra unutrašnjih poslova, Sergeja Sekulovića očekuje da policajci i oficiri Vojske Crne Gore koji su ostali bez posla zbog učešća u litijama budu vraćeni u službu i zauzmu rukovodeće funkcije, a oni koji su im dali otkaz budu procesuirani i razrešeni sa svih funkcija.

Miloje Šćepanović, policajac iz Nikšića, pre godinu dana prvi je koji je napustio posao, nije mogao pendrekom na svoje. On pozdravlja stav Milana Kneževića, ali, dodaje, da bi njegov eventualni povratak na posao podrazumevao više uslova.

- Zbog bezakonja prethodne Vlade ja sam napustio posao. Ako aktuelni ministar bude tražio da se vratim na radno mesto to ću učiniti samo ako se dovedu korektni ljudi na vodećim pozicijama - kaže, za "Novosti", Šćepanović. - Policija se mora što pre depolitizovati. Mi smo servis građana, a ne dresirani psi nečije političke partije ili kriminalnog klana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)