VLADA SKLOPILA TAJNI SPORAZUM? Medojević otkrio šta se dešava u Crnoj Gori

Novosti online

20. 11. 2020. u 20:17

ВЛАДА СКЛОПИЛА ТАЈНИ СПОРАЗУМ? Медојевић открио шта се дешава у Црној Гори

Foto: Arhiva

VLADA Crne Gore je u tajnosti sklopila sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom, tvrdi Nebojša Medojević.

Čeka nas najoštriji program štednje, saopštio je danas predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević.

- Cilj je zaštititi poverioce. Žrtve će biti naši građani kojima će se smanjivati plate i penzije. Povećanje poreza je obavezno. Čekaju nas godine distribucije siromaštva - napisao je jedan od lidera Demokratskog fronta na Tviteru.

- Može li opstati država koja ima dug 100 odsto BDP, izvoz osam odsto BDP, nema svoju valutu, nema devizne rezerve, nema robne rezerve, nama proizvodnju - upitao je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

mikk

20.11.2020. 22:38

Neće oni smanjiti ništa, već odpuštaju višak zaposlenih radnika u javne uprave, gde kažu da preko 50 procenata nema školu adekvatnu, niti realnu potrebu sama opština ili preduzeće za tim kadrom. DPS je namerno prezadužio dražvu, ispraznio kasu kroz tendere, prezaposlio opštine pre samih izbora... Oni su tako opstali najjača partija u sistemu CG. CG ima podršku od EU i NATO uskoro u iznosu koji je sigurno dovoljan da reše probleme. To nije tajna već je najavljeno, iako nije ispraćena vest. Ko koentariše da samo jedan mali Kolašin dobija žičaru, 6 hotela, koji se već grade, stambeno-poslovne centre.... To nemaju zlatibor i kopaonik zajedno. Projekti Čelebića su preko 500 miliona evra sad započeti a to je 5 procenata bdp samo njegov holding. Smokva bej, boka palace, dva hotela od pet zvezdica još u tivat, dve marine za jahte koje nisu jeftine u boku... Njima je prednost baš to što nemaju svoju valutu, baš zato nema infllaacije, a imaju nejveći priliv doznaka iz inostranstva, samo pomoraca imaju preko 10.000 sa prosečnom platom od 1.965 evra mesečno, to dolazi iz inostranstva svaki mesec. A godišnje to je 250 miliona evra, što je 2 procenta CG bdp-a ne nasedajte na priče medojevića čiji kadar beži u dps, ovo je njegov kraj karijere jer prvi put dps beži u redove opozicije.

mikk

20.11.2020. 22:56

I jednu stvar da budemo čisto. Pljevlja kao srpski grad većinski, koji predposlednji ulazi u sastav CG, ima veći prosek plate od glavnog grada u CG, pljevlja je drugi po veličini prosečne plate, prvi je tivat. A to što andrijevica, danilovgrad i ostali delovi koji su pretežno naseljeni vlasima, romima i albancima, nemaju jedan jedini patent da pokrenu posao, to što nemaju kulturu preduzetništva, već se radi o tradiciji banditarenja, čas su srbi, čas albanci, nekad su se smatrali turcima tako... to njima niko u cnroj gori nije kriv. Kako će medojević dokazat da jeste srbin, pritom ako on jeste srbin zajendo sa andrijevicom, klimentima i ostalima, pa onda prirodno ovi ostali srbi će reći da nisu srbi iz razloga koje je milo đukanovic objasnio. Ako treba srbin da nestne, onda to neće biti alanizacijom ili posrbljavanjem od strane albanaca pravoslavaca koji glume srbe. Medojević nema srpsko poreklo od pre turaka, dok tokom turaka ima tursko ili vlaško kako se uzme