MILOVA SESTRA ŠIROKE RUKE SA NEKRETNINAMA: Ana Đukanović ne bira sredstva da finansijski podrži sinov biznis - sve pod hipoteku (VIDEO)

Novosti onlajn

16. 11. 2020. u 20:00

ADVOKATICA Ana Đukanović, sestra predsednika države Mila Đukanovića, ponovo je nekretninama - stanovima od 214 i 109 kvadrata, garantovala za kredite od gotovo 800 hiljada evra koje je njen sin Edin Kolarević uzeo na ime hotelskog biznisa koji razvija u Kotoru.

МИЛОВА СЕСТРА ШИРОКЕ РУКЕ СА НЕКРЕТНИНАМА: Ана Ђукановић не бира средства да финансијски подржи синов бизнис - све под хипотеку (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

Kolarevićeva hotelska kompanija “DP Hotel facility” odložila je plaćanje kredita od 300 hiljada evra na godinu dana, za šta je ponovo garantovala njegova majka založivši stan od 214 kvadrata u Podgorici.

Edinova kompanija, koja u Dobroti gazduje luksuznim hotelskim kompleksom sa pet zvezdica "Allure Palazzi Kotor Bay", uzela je još u martu kredit od 300 hiljada eura, za koji je Đukanović pod hipoteku banci dala stan na drugom spratu zgrade “Croling“ u podgoričkom naselju Kruševac.

- Beleška aneksa ugovora. Hipotekarni dužnik Ana Đukanović i "Serzman incorporated" u korist hipotekarnog poverioca Erste banke AD Podgorica. Korisnik kredita Hotel facility Kotor na način što se menja rok otplate glavnice i odlaže otplata iste koja je dospela u razdoblju od 1. septembra 2020, do zaključno sa 31. avgustom 2021, u iznosu od 300.000 evra sa rokom otplate do 11. marta 2028 - navodi se u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti” imale uvid.

To je upisano u list nepokretnosti 6. novembra.

Banka je ujedno zabranila otuđenje i opterećenja bez njene pisane saglasnosti.

Još u martu, pre nego što je zaključen ugovor o kreditu, sa stana od 214 kvadrata skinuta je hipoteka Nove banke od 150 hiljada evra, za kredit koji je takođe Đukanović uzela, a korisnik je bio njen sin. Ta hipoteka je, sudeći po katastarskim podacima, tada “premeštena“ na stan od 109 kvadrata koji Đukanović ima u potkrovlju zgrade u Podgorici.

Banka koja je preimenovana u Adriatik banku, 11. novembra upisala je novu hipoteku na tu nekretninu, pa je dug Đukanović, kako piše u teretu, dostigao gotovo pola miliona evra.

- Hipoteka - založna izjava od 6. novembra, hipotekarni povjerilac Adriatik banka AD Podgorica. Dužnik Ana Đukanović (korisnik kredita Edin Kolarević), dug 136,963,90 evra, rok otplate 54 meseca, grejs period 12 meseci+ (korisnik kredita DP Hotel facility DOO Kotor), dug 495.960,06 evra, rok otplate 60 meseci, grejs period 24 meseca - piše u listu nepokretnosti.

Banka je upisla i zabranu otuđenja, opterećenja i izdavanja u zakup bez njene pisane saglasnosti.

Kompaniju DP Hotel Facility osnovala je firma “Serzman incorparated”, čiji je osnivač Kolarević.

Hotelska kompanija prošlu godinu završila je u plusu od 302 hiljade evra, za razliku od 2019. kada je ostvaren gubitak od 157.159 evra. To se navodi u finansijskom iskazu koji je DP Hotel Facility dostavila Poreskoj upravi.

Firma poseduje imovinu procenjenu na 14,4 miliona eura, na koliko je procenjeno turističko naselje Dobrota Palazzi, u okviru koga se nalazi hotel i deset luksuznih vila.

Firma je lani imala poslovne prihode od 3,2 miliona evra, dok su rashodi iznosili 2,8 miliona evra, a kreditne obaveze 7,2 miliona eura.

“Vijesti” su ranije objavile da je turističko naselje “Dobrota Palazzi“, izgrađeno na lokaciji Kampa, svečano otvoreno u ljeto 2018. godine, od kada funkcioniše kao takozvani “mix-use resort”, pod brendom međunarodnog turističkog operatera Karisma Hotels & Resorts.

Kompleks koji sačinjavaju dve velike zgrade, originalno izgrađene kao stambene, te deset vila na obali uz trasu lokalnog puta kroz Dobrotu, je zato dobio i novo ime “Allure Palazzi“.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)