MILOVI JOŠ ŠVERCUJU CIGARETE: Lider Nove srpske demokratije upozorio crnogorsku javnost na zataškavanje kriminalnih radnji

V. KADIĆ

15. 11. 2020. u 09:20

DA šverc cigareta cveta u Crnoj Gori i posle duvanske afere devedesetih, saopštio je juče Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije, navodeći da je policija pre dva dana u mestu Dapsići kod Berana presrela kamion sa švercovanim cigaretama, dodajući da o tome crnogorska javnost nije obaveštena!

МИЛОВИ ЈОШ ШВЕРЦУЈУ ЦИГАРЕТЕ: Лидер Нове српске демократије упозорио црногорску јавност на заташкавање криминалних радњи

Foto arhiva

- I sve to, kako bi akcija bila zataškana - dodao je Mandić, pokazujući novinarima snimak koji je dobio, kako je rekao, sa "nepotkupljivih adresa". - U Dapsićima je jedna patrola policije presrela kamion koji je krenuo iz Podgorice i koji je švercovao cigarete.

Andrija Mandić, Foto Tanjug

Policajci su odradili posao profesionalno, i za razliku od mnogih drugih akcija, kada su "hvatali" decu koja oslikavaju trobojke i kapelu na Lovćenu, u ovom slučaju ih treba pohvaliti. Javnost, pak, nije dobila nikakve informacije o ovoj akciji.

Mandić podseća da se sve ovo "vezuje" za ranija dešavanja oko šverca cigareta koji traje četvrt veka!

- Ti ljudi su u sprezi sa vrhom odlazećeg režima Mila Đukanovića, imaju mnogo moći i novca. Oni su ti koji su gasili fabrike i radna mesta. Upozoravam buduću vlast da bude oprezna, jer ovi odlazeći imaju mnogo novca i sigurno se trude da se približe novim donosiocima odluka. Prvi čovek koji je stradao pišući i obaveštavajući o poslovima šverca je Duško Jovanović, čije ubistvo još nije rešeno. Posebnu odgovornost ima ova vlast da se pozabavi tim pitanjem - kategoričan je Mandić.

KRIVOKAPIĆ: ne odlagati sednicu

MANDATAR za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić, poručio je u pismu šefovima poslaničkih klubova tri pobedničke koalicije da se nada da neće biti novog odlaganja sednice Skupštine Crne Gore na kojoj će predstaviti program i sastav Vlade. Sednica je zakazana za 2. decembar. Mandatar je poručio da bi novo odlaganje bilo "poigravanje sa strpljenjem građana koji su dočekali dugo željenu slobodu".

On je podsetio i na samoubistvo načelnika policije iz Rožaja, "pod sumnjivim okolnostima 2011. godine":

- Nije nikakva novost i tajna da su narko-klan i klan švercera bili itekako zainteresovani da u novu vladu ne uđu dokazani borci protiv bivšeg režima i oni koji su spremni da rizikuju svoju i glave članova porodice. Ne znam da li je neki policajac koji je otkrio šverc cigareta nagrađen, ali jeste onaj ko je hapsio opozicionare.

Milo Đukanović, Foto Tanjug

On je na pitanje novinara kada će stranački organ doneti odluku o podršci vladi Zdravka Krivokapića kazao da će to biti vrlo brzo i da će novoj izvršnoj vlasti dati glasove.

- Problem je što još nismo dobili sastav vlade. I još se ne zna da li će vlada imati potpredsednika ili zamenika predsednika, kao i ko će biti ministri odbrane i unutrašnjih poslova - odgovorio je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024