VEČAN MU MIR I SPOKOJ: Bečić se još jednom oprostio od mitropolita Amfilohija, podsetio na reči patrijarha Pavla (VIDEO)

Novosti online

31. 10. 2020. u 19:49

PREDSEDNIK Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić je danas rekao da je sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem podelio mnoge lepe trenutke i da je imao do srži iskren odnos sa njim.

ВЕЧАН МУ МИР И СПОКОЈ: Бечић се још једном опростио од митрополита Амфилохија, подсетио на речи патријарха Павла (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Tuguje danas cela Crna Gora, tugujem i ja lično, za čovekom koji sve što je stvorio je podario svom narodu, tako da koristim i ovu priliku da uputim najiskrenije saučešće episkopima, monaštvu, sveštenstvu, verujućem narodu, uz nadu i uverenje da njegov naslednik neće morati da hodi trnovitim putem kojim je naš mitropolit zajedno sa svojim narodom dostojanstveno i pastirski korača - rekao je Bečić za Svetigoru.

- Verovatno je ovo prilika da se danas podsetimo reči njegove svetosti blaženopočivšeg patrijarha Pavla: "Kada se rađate vi plačete a svi se smeju, živite tako da kada umrete svi plaču, a vi se smejete". Zato veliko hvala, i večna hvala mitropolitu, večan mu mir i spokoj, a mi ćemo se na svakom koraku truditi da pobeđuju mir, ljubav, sloboda, zajedništvo, i da pobedi ujedinjenje u Crnoj Gori, jer sam siguran da bi on to žarko želeo - naglasio je Bečić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)