KAD SE VOJSKA NA KOSOVO VRATI! Ovako je Mitropolit Amfilohije pevao čuvenu SRPSKU PESMU (VIDEO)

Novosti online

30. 10. 2020. u 09:17

U KLINIČKO Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije.

КАД СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ! Овако је Митрополит Амфилохије певао чувену СРПСКУ ПЕСМУ (ВИДЕО)

Foto: Tviter printskrin/Milena

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije posetio je krajem septembra ove godine selo Brskut povodom slave crkve Roždestva Presvete Bogorodice, gde je služio liturgiju.

Nakon liturgije mitropolit Amfilohije je tokom proslave sa meštanima tog sela zapevao pesmu o našoj okupiranoj zemlji - "Ječam žnjela Kosovka devojka". Kao što se vidi na snimku, pored njega je sedeo i političar Marko Milačić.

Amfilohije je tokom svete liturgije u besedi istakao da on poštuje vlast, ali ne sve vlastodršce.

- Ja poštujem vlast, ona je priziv na poredak među ljudima. Međutim, nije svaki vlastodržac za poštovanje, on je za poštovanje kao čovek, ali ne i njegov zločin i njegova ideologija lažna i bezbožna. Ne može biti za poštovanje ona ideologija koja odriče Boga, koja se odriče večnog i neprolaznog ljudskoga dostojanstva - istakao je mitropolit.

Da je ova pesma izuzetno draga mitropolitu svedoči i to što nije prvi da je peva. I pre četiri godine vladika se uhvatio mikrofona i zapevao prilikom osveštavanja manastira svetog Jovana Vladimira u selu Kurilo u Zeti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)