DF POSLAO OTVORENO PISMO AMBASADI SAD: Da li je istina da ne dozvoljavate da uđemo u Vladu CG?

V.K.

26. 10. 2020. u 17:15

KOALICIJA Demokratski front iz Crne Gore je uputila otvoreno pismo ambasadorki Sjedinjenih Američkih Država povodom informacija da je Amerika mandataru Krivokapiću naređeno da lideri te koalicije nikako ne mogu biti članovi nove, ekspertske vlade.

ДФ ПОСЛАО ОТВОРЕНО ПИСМО АМБАСАДИ САД: Да ли је истина да не дозвољавате да уђемо у Владу ЦГ?

Foto: Fejsbuk

Pismo njenoj ekselenciji Džudi Rajzing Ranke prenosimo u celosti:

Poštovana gospođo,

Obavešteni smo od mandatara za sastav Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, da mu je od strane inostranog faktora ultimativno saopšteno da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mesta u Vladi koja im je dao narod.

S obzirom da smo ovu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka kojeg je mandatar imao u Vašoj ambasadi, željeli bi da čujemo od Vas, ili od nekog nadležnog u Stejt Departmentu, da li Vaša administracija podržava ovako skandalozan stav.

Naše informacije iz krugova bliskih administraciji predsednika Donalda Trampa govore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove Vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima.

Kako smo ovu informaciju o mešanju inostranog faktora dobili u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem, a ceneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam Vi, kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procjene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopšten sa Vaše strane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju