MITROPOLITU JE BOLJE! Oglasili se lekari Kliničkog centra - ovo su novi podaci o zdravstvenom stanju mitropolita Amfilohija

V.K.

19. 10. 2020. u 20:42

МИТРОПОЛИТУ ЈЕ БОЉЕ! Огласили се лекари Клиничког центра - ово су нови подаци о здравственом стању митрополита Амфилохија

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

ZDRAVSTVENO stanje Mitropolita Amfilohija u blagom poboljšanju u odnosu na jučerašnji dan, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

- Možda izgleda da oporavak Mitropolita Amfilohija teče sporo, ali lekarski tim je zadovoljan jer se odvija redovnim tokom, naročito kada se ima u vidu specifičnost oboljenja i godine pacijenta.

- Čitavo vreme hospitalizacije svi vitalni parametri kao i saturacija kosionika su apsolutno u redu. Od početka lečenja pa do danas Mitropolit ni u jednom trenutku nije priključivan na invazivnu mehaničku ventilaciju, to znači da nije i nema potrebu za respiratorom, već se isključivo nalazi na posebnom modu neinvazivne mehaničke ventilacije sa visokim protokom kiseonika – NIV.

- Mitropolit Amfilohije je i dalje pod stalnim lekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak još od 6. oktobra od kada se Mitropolit nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane korona virusom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)