ADŽIĆ: URA neće glasati za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti - moguća samo izmena članova (VIDEO)

Novosti onlajn

02. 10. 2020. u 09:17

POTPREDSEDNIK Građanskog pokreta URA Filip Adžić saopštio je da partija koju predstavlja neće glasati za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, što traži Demokratski front kao preduslov za formiranje nove vlade.

АЏИЋ: УРА неће гласати за повлачење Закона о слободи вероисповести - могућа само измена чланова (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub

- Mi nećemo glasati za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti. Mi smo rekli sa Crnoj Gori Zakon o slobodi veroispovesti treba, ali treba moderan zakon i zakon koji nije diskriminatorski - rekao je Adžić sinoć u emisiji Klub A na TV A1.

Prema njegovim rečima što se građanskog pokreta URA tiče mogu biti sklonjeni ili revidirani sporni članovi.

- Ali zakon je potreban i nijedna verska organizacija, niti pojedinac, fizičko ili pravno lice ne može biti iznad ili izvan zakona ili Ustava, pa ni SPC ili Mitropolija crnogorsko primorska. Apsolutno smo protiv diskriminacije bilo koje verske zajednice - rekao je Adžić.

Izjava Adžića je potvrdila da je potpisivanje drugog sporazuma tri koalicije Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo u okviru kojeg bi trebalo da se nađe i ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti za sada neizvesno, jer DF insistira na ukidanju za njih spornog zakona.

Ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti u drugom sporazumu najavio je više puta nosilac liste Za budućnost Crne Gore i kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (4)

Beki

02.10.2020. 09:48

Drzava sa pola miliona stanovnika , to su samo marionetske drzavice kao sto su sve te drzavice bivse Juge i zato su rasturili Jugoslaviju zato sto je mogla biti ozbiljna drzava u Evropi , a sve ovo sada je smesno , smesne drzavice bivse Jugoslavije, a jos nije gotovo bice tu jos drzavetina : dalmacija, kosovo, republika srbska,i stra,koroska, banat, bihacka krajina, hercegovina, backa, posavina, pazar, makedonija jos najmanje tri drzavetine itd. da nije zalosno bilo bi smesno.

Nikola

02.10.2020. 10:56

A sto niste rekli isto i za priznanje Kosova? Ono sto vi kazete tu nema pregovora, a ono sto kazu koalicioni partneri to se ne ukida, nego revidira? Pa nemojte ni priznanje da povlacite, ali ga revidirajte! Ajde, da vidimo sta ce da ispadne!?

Gojko

02.10.2020. 13:27

Gledao sam sinoć ovu emisiju i stekao utisak da je F. Adžić ne manje antiSrbin od DPSovaca.Mislim i da se time iznenadila i sinoćnja gošća iz Demokratske CG Nevenka Ćirović na A 1 .