JOVAN VUČUROVIĆ: Mandiću isto imovno stanje kao pre ulaska u politiku

V.K.

01. 10. 2020. u 13:14

OPET se iz medija bliskih odlazećem režimu i njegovim službama plasiraju neistine na račun Andrije Mandića, izjavio je Jovan Vučurović, poslanik koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

ЈОВАН ВУЧУРОВИЋ: Мандићу исто имовно стање као пре уласка у политику

Foto: DF

-Pokušava da se na račun nekog pištolja i laži da je njegov vlasnik Andrija Mandić problematizuje pitanje njegove imovine. U skladu sa tim dužni smo da saopštimo javnosti nekoliko činjenica koje su od ranije poznate ali koje nije loše u ovakvom momentu ponoviti. Andrija Mandić je jedini predsednik parlamentarne stranke u Crnoj Gori koji nije uvećao svoje imovinsko stanje u odnosu na period pre ulaska u politiku. Andrija Mandić nije čovek kome je materijalno bogastvo najvažnije u životu. Bavi se nacionalnom srpskom politikom i to je njegov životni izbor. Nemamo dileme da bi Mandić da je bio zainteresovan za materijalnu korist mogao poput hiljada drugih da dođe, recimo, do stana u nekom elitnom podgoričkom kvartu a da ne živi u porodičnoj kući koju je sagradio njegov pokojni otac u podgoričkoj mesnoj zajednici Zagorič. Na istoj adresi se nalazi od svoje dvanaeste godine i njegov komšiluk i naselje dobro znaju ko su on i njegova porodica. Između ostalog, upravo je naša politička organizacija zahvaljujući Andrijinoj čestitosti tamo ubedljivo pobedila na izborima. Od kada se bavi politikom uvek smo u tom kraju kao opozicija pobeđivali- rekao je Vučurović.


On podseća da je Andrija Mandić, za vreme  bavljenja politikom imao jednu od najboljih plata u zemlji „ali nije poput ministara i funkcionera iz DPS-a koji su imali istu ili manju platu stekao imetak koji takva plata nije mogla da potkrepi“.

- Čak je i jedini predsednik stranke u Crnoj Gori koji je finansijsko poslovanje stranke uredio Statutom na način da se o svakom centu potrošenog novca odlučuje kolektivno u stranačkom organu koji je odvojen od Predsednika koji uopšte ne upravlja sa stranačkim finansijama. Prljava i podla kampanja, kao i laži koje se šire protiv Mandića su organizovani i podstaknuti zbog njegovih jasnih, preciznih i doslednih nacionalnih i političkih stavova. To što on nije spreman ni milimetar da odustane od vlastitih uverenja služi na čast ne samo njemu nego i organizaciji na čijem je čelu.  I što je on više puta isticao a svi njegovi saradnici dobro upamtili, što se tiče moralne i finansijske čistote ne bih se ni milimetra pomerio mnogima koji su se zakleli čak i na zavet skromnosti. Ovi bedni pokušaji neće naneti štetu Andriji a još manje da će doneti korist klevetnicima. Naravno, neće ni naručioce ovog najnovijeg napada spasiti od preispitivanja njihovog političkog delovanja i toga da li su u skladu sa zakonom stekli ogromnu imovinu kojom danas raspolažu- kategoričan je Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!