ZAHVALNOST SVEŠTENSTVA I MONAŠTVA NIKŠIĆKIM MEDICINARIMA

V.K.

29. 09. 2020. u 11:58

OSEĆAMO veliku obavezu i ljudsku potrebu da uputimo najtoplije molitvene i zahvalne reči medicinskim radnicima našega grada, saopštilo je sveštenstvo i monaštvo arhijerejskoj namesništva nikšićkog.

ЗАХВАЛНОСТ СВЕШТЕНСТВА И МОНАШТВА НИКШИЋКИМ МЕДИЦИНАРИМА

Foto: Vlada CG

U ovoj borbi protiv ove pošasti koja nas je zadesila oni su ti koji su na prvoj liniji fronta i za divljenje je njihova požrtvovanost da pomognu svakom obolelom, pritom izlažući svoje zdravlje, i zdravlje svojih porodica, riziku i opasnosti.  Znamo da nam je sada potrebna mudrost, jedinstvo, pogotovo ljubav jednih za druge i saosećajnost da bismo zajedno pobedili ovu novu zaraznu bolest koja je uzela maha u našem gradu. Sada smo svi na ispitu da budemo ljudi i da maksimalno pomognemo našim lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, vozačima i drugom medicinskom osoblju- ističe se u saopštenju sveštenstva i monaštva arhijerejskoj namesništva nikšićkog, apelujući na sve pravoslavne vernike kao i na sve ljude dobre volje grada Nikšića da budu disciplinovani i obazrivi u ponašanju, odgovorni prema sebi i drugima.

-Da molitveno sjedinjeni damo pravi odgovor na ovo iskušenje. Grad Nikšić ima moćnoga zastupnika pred prestolom Gospodnjim, u ličnosti Svetog Vasilija Ostroškog kome ćemo kao i drugim svetiteljima upućivati tople i usrdne molitve, za sve obolele, za njihovo brzo ozdravljenje kao i za njihove bližnje i medicinske radnike koji se o njima staraju da uz Božiju pomoć nadvladamo i pobedimo ovu bolest. Sigurni smo da ćemo tako izaći, iz ovog iskušenja, još bliži jedni drugima! Ono što nas ne slomi to nas ojača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)