ZAHVALNOST SVEŠTENSTVA I MONAŠTVA NIKŠIĆKIM MEDICINARIMA

V.K.

29. 09. 2020. u 11:58

ЗАХВАЛНОСТ СВЕШТЕНСТВА И МОНАШТВА НИКШИЋКИМ МЕДИЦИНАРИМА

Foto: Vlada CG

OSEĆAMO veliku obavezu i ljudsku potrebu da uputimo najtoplije molitvene i zahvalne reči medicinskim radnicima našega grada, saopštilo je sveštenstvo i monaštvo arhijerejskoj namesništva nikšićkog.

U ovoj borbi protiv ove pošasti koja nas je zadesila oni su ti koji su na prvoj liniji fronta i za divljenje je njihova požrtvovanost da pomognu svakom obolelom, pritom izlažući svoje zdravlje, i zdravlje svojih porodica, riziku i opasnosti.  Znamo da nam je sada potrebna mudrost, jedinstvo, pogotovo ljubav jednih za druge i saosećajnost da bismo zajedno pobedili ovu novu zaraznu bolest koja je uzela maha u našem gradu. Sada smo svi na ispitu da budemo ljudi i da maksimalno pomognemo našim lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, vozačima i drugom medicinskom osoblju- ističe se u saopštenju sveštenstva i monaštva arhijerejskoj namesništva nikšićkog, apelujući na sve pravoslavne vernike kao i na sve ljude dobre volje grada Nikšića da budu disciplinovani i obazrivi u ponašanju, odgovorni prema sebi i drugima.

-Da molitveno sjedinjeni damo pravi odgovor na ovo iskušenje. Grad Nikšić ima moćnoga zastupnika pred prestolom Gospodnjim, u ličnosti Svetog Vasilija Ostroškog kome ćemo kao i drugim svetiteljima upućivati tople i usrdne molitve, za sve obolele, za njihovo brzo ozdravljenje kao i za njihove bližnje i medicinske radnike koji se o njima staraju da uz Božiju pomoć nadvladamo i pobedimo ovu bolest. Sigurni smo da ćemo tako izaći, iz ovog iskušenja, još bliži jedni drugima! Ono što nas ne slomi to nas ojača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)