IZRUČEN ŠKALjARAC: Mrva stigao Crnu Goru

S.Đ.

28. 09. 2020. u 16:10

ИЗРУЧЕН ШКАЉАРАЦ: Мрва стигао Црну Гору

Foto: Fejsbuk

ZORAN Mrvaljević (43) zvani Mrva iz Herceg Novog koji, operativno važi za člana škaljarskog klana izručen je danas crnogorskim nadležnim organima.

On je oko 14 sati uz jake policijske mere obezbeđenja priveden u Specijalno državno tužilaštvo, gde je saslušan.

Specijalno državno tužilaštvo Mrvaljevića je označilo kao šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić čije se ime pominje u istrazi ubistva Šćepana Roganovića koji je likvidiran 14. marta u Herceg Novom. Prema dokazima SDT-a, ova kriminalna grupa je planirala izvršenje više teških krivičnih djela.O

- Ovo lice se potražuje radi obezbeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred Višim sudom u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo putem podstrekavanja i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju.

Z.M. se sumnjiči da je na teritoriji Crne Gore stvorio kriminalnu organizaciju koja se u periodu od 2018. godine, na području opštine Herceg Novi, bavila držanjem, prenošenjem i prodajom opojnih droga kokaina i marihuane u većim količinama. Takođe, imenovani je osumnjičen da je početkom 2019. godine u Herceg Novom, sa umišljajem podstrekavao osumnjičenog K.M. da počini krivično djelo ubistvo na štetu Z.N. i tom prilikom pribavio pištolj nepoznate marke, saopšteno je iz policije.

Mrvaljević je, podsjetimo, uhapšen 17.jula po poternici koju je za njim raspisao NCB Interpol Podgorica, nakon čega mu je sud u Novom Sadu odredio ekstradicioni pritvor. Prilikom hapšenja kod njega su pronađena dokumenta na ime Branko Perišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)