OPET MU SE PRIVIĐA FAŠIZAM U CRNOJ GORI: Ministar odbrane Crne Gore poziva na borbu

Novosti online

27. 09. 2020. u 14:20

AKTUELNI crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da veruje da je za poslednje četiri godine, radio u najboljem interesu resora na čijem je čelu.

ОПЕТ МУ СЕ ПРИВИЂА ФАШИЗАМ У ЦРНОЈ ГОРИ: Министар одбране Црне Горе позива на борбу

Foto: Tanju/Vlada Crne Gore/Saša Matić

Komentarišući navode koji se sve češće mogu čuti da ambasade zapadnih zemalja insistiraju da resor odbrane ne pripadne nekom od članova Demokratskog fronta, zbog osetljivosti podataka i saradnje sa NATO-om, Bošković je naveo da se nada da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor.

- Svakako da je Ministarstvo odbrane uvek pod posebnom pažnjom, a činjenica da smo postali deo NATO porodice 2017. godine tome daje poseban pečat - rekao je Bošković za „Pobjedu“.

On je dodao da je neophodno podsetiti i na izuzetan napredak kada je reč o Vojsci Crne Gore, njenoj opremljenosti po savremenim standardima, kao i na izgradnji infrastrukture koja se konstantno unapređuje u cilju formiranja vojske „kakva priliči našoj državi“.

- Građanska, evropska i antifašistička država, koju intenzivno gradimo 14 godina, nalazi se pred izazovom da će biti skrajnuta s tog puta, opet uvučena u balkansko blato nacionalizma i velikodržavnih projekata. Iskreno se nadam da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor - navodi Bošković.

Bošković smatra i da nova većina teško da može da zagovara evro-atlantsku politiku, sudeći na osnovu kampanje koju su vodili u susret izborima što su dokazivali paljenjem NATO zastave, iako, kako kaže, pojedinci u to uveravaju.

- Uticaji trećih strana ne jenjavaju i bili su jako involvirani u dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni. Ali ponavljam, nećemo dozvoliti ustanak fašizma. Sledi nam nova borba za slobodnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru. Ko god u novoj većini bude zastupao ovakve interese imaće našu podršku, a siguran sam i međunarodnih partnera - zaključio je Bošković.

(In4s)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna