ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Želim najbolje odnose upravo sa Srbijom - spreman sam da se izvinim Vučiću

Tanjug

25. 09. 2020. u 23:49

ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ: Желим најбоље односе управо са Србијом - спреман сам да се извиним Вучићу

Foto: D. Milovanović

KANDIDAT za mandatara crnogorske vlade Zdravko Krivokapić izjavio je večeras da je spreman da se izvini predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao što je, kako kaže, kao hrišćanin spreman se izvini svakom ako je pogrešio.

Istakao je da će, kada bude premijer, prvi zvanični poziv da poseti Crnu Goru uputiti predsedniku Srbije.

Gostujuć na podgoričkoj A1 tv., Krivokapić je potvrdio da je u emisij “Face to Face” BiH TV rekao da su predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Milo Đukanović veći prijatelji nego što su on I njegov kum.

Podvrdio je da je u istoj emisiji rekao da ga Vučićevi mediji napadaju zbog poslova koje Vučić ima sa Milom.

Tvrdi, međutim, da u toj izjavi nikada nije povezao Beograd na vodi sa bilo kakvim vezama između predsednika Srbije i predsednika Crne Gore.

Kada je to rekao mislio je, kaže, da se on sa svojim kumom viđa jednom u četiri godine, a Vučić i Đukanović su se, dodaje, videli na nekom samitu, u decembru 2019.

Na opasku da je malo ublažio ton i pitanje da li je to nakon saopštenja Ambasade Srbije u Podgorici, zahteva Milana Kneževića da se izvini Vučiću ili se samo pokajao, Krivokapić je ponovio: "Ja sam rekao to što sam rekao i znam zašto sam to rekao. Ali nisam rekao kako je to doživljeno. Molio bih da građane da pogledaju tu emisiju 'Face to Face'… Nisam imao zlu nameru, već samo svedočio da su se Vučić i Đukanović sretali i da su to bili radosni susreti… Zašto nisu tu radost preneli na dve države".

Ne želi kaže da priča o tome, jer ne bi da te “lične odnose preslikava na ono što je mnogo značajnije, a to je da su građani Srbije i Crne Gore dva bratska i kumovska naroda”.

Građani dveju država, smatra, ne bi trebalo da dožive te reakcije koje su u ovom trenutku tako iskazane, jer ne predstavljaju ono što je najvažije.

A najvažnije, prema njegovim rečima, je da Srbija i Crna Gora imaju dobre institucionalne odnose.

Komentarišući prozivke da kao premijer Crne Gore neće prvo posetiti Beograd, Krivokapić kaže da će to tako biti, ali da iz ove misije poziva lično predsednika Vučića da poseti zvanično Crnu Goru.

Foto: Instagram

Dodao je da predsednik Vučić ni kao premijer, ni kao predsednik nije posetio zvanično Crnu Goru, kao ni da Đukanović nije posetio zvanično Srbiju, a svi, kako tvrdi, znamo da je u Beogradu više puta bio nezvanično.

- Molim građane Srbije I Crne Gore da ovo ne dožive kao sukob sa bilo kim. Ja želim najbolje odnose upravo sa Srbijom i pokušaću svojim delovanjem da pokažem da je to moguće uraditi, ali i da to ne bude lični odnos predsednika ili premijera, makar se zvao Zdravko Krivokapić, sa nekom drugom osobom iz regiona - naveo je.

Ističe da sa Srbijom i sa svima želi odnose na uzajamnom poštovanju i što je, kako navodi, najvažnije da ta reč koja je izgovorena s jedne ili druge strane ne bude “mera odnosa koje se prepliću na držvnom niovu”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Ljube

26.09.2020. 01:16

Kao prvo ,nisi trebao uopste gostovati na toj za srpski narod neprijateljskoj televiziji ,drugo ,nema srece na tim prostorima dok sa vama upravljaju strane agenturv i ambasadori ,od Vucica pa na dalje .

Misko

26.09.2020. 02:43

Davno poznatan taktika crnogorskih vladara, od kralja Nikole pa do sada je ko da najvise on nam je najbolji prijatelj.Gos.Krivokapic je vec to oro zaigrao kid Nemaca, ali je ostao usamljn.

buki

26.09.2020. 08:55

Meni ovaj čovek (Krivokapić) zaista uliva poverenje. Ne liči mi na ostale postjugoslovenske političare i nadam se popravljanju odnosa sa CG. Vreme će pokazati da li će od CG napraviti normalnu državu, u kojoj će politika postati zanimanje a ne priviligija za bogaćenje i korupciju.

Vasa

26.09.2020. 10:23

Господине Кривокапићу, разумем Ваше поступке и изјаве. Свака изјава је дата у своје време и са одређеним разлогом. Овом последњом сте показали да сте одговоран и поштен човек који воли свој народ. Браво. Пожурите са формирањем владе па да нам свима буде боље. Живели.