UBISTVO LJILJANE SIMIĆ U HERCEG NOVOM: Osumnjičeni uhvaćen u taksiju sa bombom za pojasom

O.M.

21. 09. 2020. u 12:03

ZORAN Marić (47) iz Crne Gore, koji je uhapšen u Foči po poternici zbog sumnje da je u Herceg Novom zajedno sa Radomirom Delićem (36) ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54), uhapšen je dok se nalazio u taksiju koji je iz Foče išao prema Federaciji BiH.

УБИСТВО ЉИЉАНЕ СИМИЋ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Осумњичени ухваћен у таксију са бомбом за појасом

Foto: Facebook

To je na konferenciji za novinare rekao načelnik PU Foča Velimir Kostović, navodeći da je osumnjičeni uhapšen juče oko 16 časova na lokalnom putu Foča-Jošanica, pokušavajući da pobegne prema FBiH.

Prilikom hapšenja za pojasom trenerke kod osumnjičenog je pronađena ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Kostović kaže da će osumnjičeni biti predat Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinilo krivično delo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

- S obzirom na to da se radi o državljaninu Crne Gore on će primarno biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje će stupiti u kontakt sa Sudom BiH u cilju realizacije crvene Interpolove poternice, odnosno ekstradicije lica nadležnim organima Crne Gore - istakao je Kostović.

Simićeva je kanadska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno telo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Iz crnogorske policije naveli su da su identifikovana dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo u Republici Srpskoj.

Uprava policije Crne Gore zahvalila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina