AKCIJA "TORANJ": Osam pripadnika kriminalne grupe procesuirano SDT-u

M. D.

16. 09. 2020. u 21:48

POLICIJA je u akciji „Toranj”, 15. septembra izvršila pretres na 11 lokacija u Pljevljima i tom prilikom uhapsila Marka Milićevića, Nemanju Novakovića i Nemanju Odovića.

АКЦИЈА ТОРАЊ: Осам припадника криминалне групе процесуирано СДТ-у

Ilustracija policija Foto Depositphotos

- Pretresom stana kod jedne osobe za koje se sumnja da je pripadnik ove kriminalne grupe pronađena je i zaplenjena jedna automatska puška sa dva okvira municije a oduzeto je i vozilo marke „Porsche Cayenne”. Krivičnom prijavom podnešenom 15. septembra 2020. godine Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici procesuirano je osam lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga- saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da od osam procesuiranih lica, tri su lišena slobode ranije u Srbiji, tri su lišena slobode na dan realzacije dok se jedno lice nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela a za jednim licem policija intenzivno traga.

-Preduzetim aktivnostima koje je Uprava policije Crne Gore sprovodila u periodu od 31. maja 2018. do 31. jula 2019. godine prikupljeni su dokazi o kriminalnoj grupi iz Pljevalja, koja se pod vođstvom I.T. u navedenom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina opojne droge marihuane na relaciji Crna Gora – Republika Srbija kao i uličnom distribucijom opojne droge kokain. Tokom 2018. godine na teritoriji Republike Srbije u dva navrata zaplijenjeno je ukupno 33 kilograma opojne droge marihuana i u tim akcijama lišeno je slobode pet crnogorskih državljana, pripadnika ove kriminalne grupe, koji se i dalje nalaze u pritvoru u toj zemlji, a od kojih su tri lica krivično procesuirana juče u Crnoj Gori- navodi se u saopštenju.

Pljevljak I.T. i Podgoričanin G. V. razoružani su i uhapšeni pre četiri mesaca u Kotoru, nakon čega je policija proveravala da li je njihovim hapšenjem sprečena likvidacija. Inspektori su od njih oduzeli pištolje, municiju, kriptovane telefone, veću količinu novca, motocikl sa kog je uklonjen broj šasije…

Oni su, navodno, bliski jednom kotorskom kriminanom klanu.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!