ČEDINA BORKINJA PROTIV LITIJA I "VELIKE SRBIJE": Ko je Novosađanka koja iz Vojvodine podržava Mila Đukanovića

J.Simić

08. 09. 2020. u 11:57

SKUPU "crnogorskih patriota" u nedelju na glavnom podgoričkom trgu, video - podršku pružila je i Novosađanka Bojana Vatić, aktivistkinja stranke Čedomira Jovanovića i inženjer sa diplomom stečenom na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka.

ЧЕДИНА БОРКИЊА ПРОТИВ ЛИТИЈА И ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ: Ко је Новосађанка која из Војводине подржава Мила Ђукановића

Foto arhiva

Poručila je da izbor "Đukanović ili opozicija" predstavlja biranje između budućnosti i prošlosti jer "velikosrpski projekat je poražen."

Није првина да је Ватићева, рођена Новосађанка, чији су родитељи такође родом из "Српске Атине" (очева страна има корене у Црној Гори, а мајчина у БиХ), пружа подршку Милу Ђукановићу. Зимус у време масовних протестних литија широм црногорских градова поводом дискриминаторског Закона о слободи верописповести који је режим одлазећег црногорског председника скројио тако да сасече корене СПЦ у тој држави, она је одушевила присталице владајућег ДПС поруком на свом фејсбук профилу у којој између осталог поставља питање "Зашто Црна Гора?" и одмах одговара:Зато што их великосрпски националисти мрзе и оспоравају им црногорски идентитет. Зато што нису ратовали. Зато што су се извинили Дубровнику. Због тога што су забранили равногорски покрет - написала је Ватићева и постала звезда тадашњих режимских медија у Црној Гори.

Poslednji put se oglasila na fejsbuk-profilu 16. avgusta objavivši svoju sliku na kojoj, u haljini šivenoj od crnogorske zastave, pozira na ulazu u Patrijaršijski dvor u Sremskim Karlovcima, aktuelnom sedištu vladike sremskog Vasilija i nekadašnjoj rezidenciji patrijarha srpskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (89)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri